„Stelele ştiinţei” au răsărit pe cerul Galaţiului

„Stelele ştiinţei” au răsărit pe cerul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii a devenit ieri neîncăpătoare, la deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional „Stelele Ştiinţei”, organizat de Colegiul „Al. I. Cuza” şi Şcoala nr. 28, în parteneriat cu Institutului Naţional pentru Fizica Laserelor, Plasmei şi Radiaţiei prin Center for Science Education and Trening.

După festivitate, a urmat cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Internaţionale “Science in School”, la care au expus modele de bună practică prof. dr. Dan Sporea, de la Institutului Naţional pentru Fizica Laserelor, Plasmei şi Radiaţiei, dr. Zvi Paltiel, preşedintele reţelei internaţionale Network Youth Excellence, profesorul Christian Bertsch, de la Universitatea pentru Ştiinţele Educaţiei din Viena şi dr. Eilish McLoughlin de la Dublin City University.

Astăzi, începând cu ora 9,00, la Şcoala Nr. 28 se va desfăşura concursul pe cele patru secţiuni: „Descopăr, deci exist”, „Micul cercetător” şi „Experimente interdisciplinare”, pentru gimnaziu şi liceu. S-au înscris în competiţie 105 lucrări de la 276 de elevi care provin de la 23 de şcoli din România, Bulgaria, Serbia şi Ungaria. Festivitatea de premiere va avea loc tot astăzi, de la ora13,30.

Citit 3166 ori Ultima modificare Joi, 10 Aprilie 2014 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.