Program de MEDITAŢII GRATUITE şi BURSE pentru bobocii Facultăţii de Inginerie din Galaţi

Program de MEDITAŢII GRATUITE şi BURSE pentru bobocii Facultăţii de Inginerie din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vrei să devii inginer, dar nu eşti maestru la matematică, fizică şi chimie? Nicio problemă! Profesorii de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” (facultate care va funcţiona din toamnă, după fuziunea Mecanicii cu Ingineria Materialelor şi a Mediului) vor implementa din octombrie un program unic la noi, prin care 100 de studenţi care nu se descurcă la cele trei obiecte vor beneficia de meditaţii. În plus, vor primi şi câte 350 de lei pentru disponibilitate.

"Proiectul este în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti. Ştim că mulţi elevi ar dori să devină ingineri, dar nu au curajul să dea la facultate din cauza acestor obiecte. Noi le promitem sprijinul profesorilor noştri, meditaţiile se vor desfăşura în primul semestru, în paralel cu orele de curs. Vrem să prevenim abandonul şcolar, care se manifestă masiv mai ales în anul I de facultate. Departajarea studenţilor se va face în baza unui test", ne-a explicat prodecanul facultăţii, prof. univ. dr. Ştefan Baltă.

Profesorii vor fi, la rândul lor, remuneraţi pentru munca suplimentară. Facultatea de Inginerie scoate la admiterea din acest an 387 de locuri, din care 263 sunt la buget. Cei care doresc să devină studenţi vor da un test grilă la algebră sau informatică, ce va conta în proporţie de 40 la sută la media finală, restul fiind media de la bacalaureat. "Din experienţa seriilor trecute, primul an de studenţie este cel mai greu. Atunci se manifestă şi cel mai mare abandon şcolar - care poate ajunge şi până la 40 la sută. Prin acest program, noi credem că nu mai există niciun motiv ca absolvenţii de liceu din Galaţi să nu aleagă învăţământul tehnic şi facultatea noastră", ne-a declarat prof. univ. dr. Elena Scutelnicu, prodecan al Facultăţii.

Citit 1430 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.