MODIFICĂRILE Legii educaţiei naţionale, pozitive, în mare parte

MODIFICĂRILE Legii educaţiei naţionale, pozitive, în mare parte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, modificările Legii educaţiei naţionale, importante pentru angajaţii din sistem. Conform spuselor Lidiei Antoniu, preşedinta SIP Galaţi, multe dintre modificările efectuate au survenit în urma presiunii puse de sindicate asupra Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi datorită unei deschideri mult mai mari din partea Guvernului în privinţa dialogului social.

„Ceea ce considerăm noi benefic în ordonanţă sunt reglementările privind modul de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din şcoli, aici e vorba de concursul de ocupare a funcţiei de director – toate reglementările legate de concurs şi de modul în care poate fi eliberat din funcţie un director. Apoi sunt şi reglementările problemei cadrelor didactice auxiliare, care nu beneficiau de decontarea navetei şi de gradaţia de merit, care e acum rezolvată. Un alt drept recuperat este pensionarea anticipată, care pe noi ne bucură. Modificările sunt pozitive, în favoarea sistemului”, a explicat Lidia Antoniu.

Pe de altă parte, sunt şi probleme ridicate de sindicate care încă nu au soluţie. Una dintre ele este cea a personalului nedidactic – regulamentul pentru acordarea sporului în condiţii vătămătoare şi reglementarea calculului corect al salariului pentru cei care au vechime. Din punctul de vedere al celor de la SIP, sporul de vechime nu este calculat în mod corect.

CITEŞTE ŞI: O ELEVĂ a ajuns la SPITAL direct de la proba de BACALAUREAT la matematică

 

Citit 2030 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.