Ce spun PROFESORII despre ultima probă scrisă de la BACALAUREAT. Iată când se afişează REZULTATELE

Ce spun PROFESORII despre ultima probă scrisă de la BACALAUREAT. Iată când se afişează REZULTATELE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, susţinută de candidaţi vineri, s-a desfăşurat fără incidente importante, conform spuselor inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mioara Enache. „Au lipsit 195 de candidaţi din cei 3.645 dar, în rest, totul a fost în regulă. De data aceasta, nu au mai fost trişori, poate că s-au speriat când au auzit de ceea ce a fost la primele probe. Nu am avut incidente mari”, ne-a spus Mioara Enache. Din cauza emoţiilor, un candidat care trebuia să susţină proba la Liceul de Marină s-a simţit rău chiar înainte de examen şi a fost la medic, fapt care l-a făcut să întârzie şi să nu mai poată intra în sală. Conform spuselor Mioarei Enache, au făcut o adresă către Comisia Naţională, cu documentele de la medic aduse de băiat şi i-au adus subiecte de rezervă, el susţinând proba începând cu ora 13,00.

Neatenţia, duşmanul elevilor

În ceea ce priveşte subiectele, profesorii spun că au fost accesibile şi că se poate lua notă mare cu uşurinţă, dacă elevul a fost atent şi dacă a învăţat puţin.

„La geografie, subiectele au fost uşoare, practice şi frumoase, zic eu. Dacă elevii au învăţat un pic, nu vor avea probleme. E posibil să fi greşit un pic la un subiect, la calcularea PIB-ului Maltei, că mulţi dintre elevi nu au mai făcut matematică. Dar, cu atenţie şi cu materia învăţată, se ia uşor peste nota 8. Subiectele au fost accesibile”, ne-a spus Gina Burghiu, profesor de geografie la Colegiul „Costache Negri”.

Şi subiectele la chimie au fost accesibile, elevii fiind mulţumiţi că s-a respectat programa şi că au putut rezolva cu uşurinţă cerinţele. „Din câte mi-au spus elevii, subiectele au fost uşoare şi mulţi se aşteaptă la note mari. Ba chiar erau încântaţi pentru că nu au fost ambigue. Structura s-a respectat, nu a fost nimic în afara programei. La calcule s-ar putea să fi greşit, deşi nu cred, că au avut timp suficient. Trebuia să fie atenţi”, ne-a spus Ruxandra Şerban, profesor de chimie. Proba scrisă la biologie a fost acceptabilă, conform spuselor prof. Mihaela Măcrineanu, care a subliniat faptul că se poate lua cu uşurinţă o notă bună, cu o condiţie: ca elevul să fi citit. „Subiectele au fost uşoare, formulate într-un mod clar, din programă. Era suficient pentru ei să fi rezolvat variantele din anii anteriori şi nu ar fi avut probleme. Depinde acum şi dacă au fost atenţi, dacă au citit cerinţa bine, dacă avut grijă la exprimare”, ne-a spus Mihaela Măcrineanu, profesor de biologie.

Rezultatele la probe vor fi afişate cel târziu luni la ora 12,00, iar contestaţiile se depun în intervalul 12,00-16,00.

Citit 2256 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.