ADMITERE MASTERAT 2014/ Câte locuri la BUGET şi TAXĂ sunt disponibile la Galaţi

ADMITERE MASTERAT 2014/ Câte locuri la BUGET şi TAXĂ sunt disponibile la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La „Dunărea de Jos”, 12 facultăţi pun la bătaie, pentru toamnă, 51 de programe de masterat, ceea ce înseamnă că studenţii au la dispoziţie peste 800 de locuri bugetate şi dublul lor la taxă. Înscrierile încep pe 15 septembrie, la toate facultăţile, cu excepţia Facultăţii de Arte, unde candidaţii sunt chemaţi să îşi depună dosarul la masteratul de Teatru Muzical pe 17 septembrie. În intervalul 20-22 septembrie se desfăşoară probele de admitere, iar pe 23 se afişează rezultatele.

Masterat în limba engleză

Jumătate din facultăţile de la „Dunărea de Jos” au un masterat cu predare intensivă în limbă engleză şi cu un curriculum adaptat cerinţelor europene. Pentru acesta, candidaţii trebuie să mai susţină, pe lângă interviul sau testul grilă propriu-zis, un test de competenţe în limbă engleză, eliminatoriu, notat cu admis/respins.

"Am adaptat programul de studiu la ceea ce se cere în străinătate. Predarea se face în limbă engleză, atât la masteratele de la Facultatea de Inginerie (Materiale şi ingineria fabricării, Dezvoltare durabilă şi securitate în industrie), cât şi la cele de la Arhitectură Navală (Arhitectură navală, Tehnologii avansate în construcţii navale), Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (Metode avansate de prelucrare a semnalelor), Litere (Traducere şi interpretariat, Literatură, film şi reprezentări culturale), Economie şi Administrarea Afacerilor (Economie şi Administrarea afacerilor). Avantajul acestor programe este că absolvenţii nu trebuie să mai facă dovada cunoaşterii unei limbi străine atunci când pleacă la muncă în străinătate sau când decid să urmeze studii doctorale. De altfel, pe site-urile de profil, pe lângă medici, acum se caută ingineri, aşa că un masterat în limba engleză netezeşte calea către găsirea unei slujbe bine plătite în afară", a explicat prof. univ. dr. Ştefan Baltă,  secretarul Comisiei de Admitere de la „Dunărea de Jos”.

Criterii de admitere

Media de admitere la aproape toate programele de master de la „Dunarea de Jos” constă în media aritmetică între nota obţinută la probă scrisă sau interviu şi media examenului de licenţă. La Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, candidaţii la cele trei programe de masterat trebuie să mai schiţeze şi un proiect de cercetare. La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, studenţii care au obţinut premiul I, II sau III la olimpiadele naţionale vor avea notă maximă la interviu. La Facultatea de Arte, probele vor constă în scurte momente de expresie corporală şi actorie, demonstraţii de dans sau de cântat.

Taxa de şcolarizare pentru cei care nu reuşesc să intre la buget este, pentru anul 2014-2015, de 3.000 de lei la toate programele de masterat de la „Dunărea de Jos”.

Citit 1939 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.