Mai bine SUPLINITOR la oraş, decât TITULAR la ţară

Mai bine SUPLINITOR la oraş, decât TITULAR la ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cele 151 de locuri disponibile la concursul de titularizare din acest an, doar 67 au fost ocupate. Deşi 349 de profesori au luat note de peste şapte la concurs, ceea ce în teorie ar fi însemnat o concurenţă de peste doi pe un loc, marea majoritate a candidaţilor au considerat că posturile didactice din mediul rural nu merită efortul. Astfel, ei au intrat automat în concursul pentru ocuparea unui post la catedră pe perioadă determinată.

Ieri după-amiază, datele provizorii arătau un total de 1.183 de posturi libere, complete şi incomplete, disponibile pentru profesorii care au obţinut o notă mai mare de cinci la examenul de titularizare. La acestea se adaugă cele 84 de posturi rămase neocupate săptămâna trecută, în urma repartizării de la titularizare.

Ultima zi de repartizare pentru posturile pe perioadă determinată (suplinitori - n.r.) se desfăşoară astăzi, 5 august, urmând ca mâine să fie disponibilă situaţia completă a catedrelor din învăţământul preuniversitar gălăţean, pentru următorul an şcolar.

Citiţi şi: Între bucuria reuşitei şi grija navetei

Citit 2743 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.