ADMITERE FACULTATE 2014 Galaţi/ Câte LOCURI LA BUGET vor fi disponibile în sesiunea din septembrie

ADMITERE FACULTATE 2014 Galaţi/ Câte LOCURI LA BUGET vor fi disponibile în sesiunea din septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sesiunea a două de admitere va dura între 13 şi 22 septembrie


Absolvenţii de liceu care încă nu au prins un loc la facultate mai au la dispoziţie aproximativ 360 de locuri la buget, disponibile pentru sesiunea de admitere din luna septembrie. Pe lângă locurile de la buget, Universitatea "Dunărea de Jos" mai scoate la concursul din toamnă şi în jur de 1.000 de locuri la taxă. Chiar dacă este foarte puţin probabil că acestea se vor ocupa în totalitate, reprezentanţii instituţiei sunt încrezători. "Sunt peste 1.000 de absolvenţi de liceu care urmează să dea BAC-ul la toamnă. De asemenea, mai sunt şi tineri care au dat admitere în alte centre universitare din ţară, fără a fi admişi, însă. E foarte posibil ca şi ei să ia în calcul Galaţiul pentru admiterea de la toamnă", ne-a declarat Bogdan Nistor, purtătorul de cuvânt al Universităţii.

Schimbare pe ultima sută de metri

Ca noutate, dacă săptămâna trecută era anunţat faptul că facultăţi precum Medicina, Navele sau Educaţia fizică şi sportul aveau ocupate toate locurile la buget, motiv pentru care nu vor mai organiza concursuri de admitere şi la toamnă, conducerea Universităţii poate interveni pentru a redistribui către aceste facultăţi o mică parte dintre locurile bugetate, rămase în număr mare la alte facultăţi. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci este foarte probabil ca toate cele 13 facultăţi de la "Dunărea de Jos" să organizeze o nouă sesiune de admitere.

Potrivit informaţiilor de pe pagina de internet a instituţiei, între 8 şi 11 septembrie vor avea loc înscrieri pentru toate facultăţile. Între 13 şi 15 septembrie se vor desfăşura probele de concurs, pe 16 şi 17 se vor afişa rezultatele parţiale şi vor fi rezolvate contestaţiile, urmând ca în zilele de 17, 18 şi 19 candidaţii admişi să aducă diplomele de bacalaureat în original. De pe 20 până pe 22 septembrie, ora 13,00, vor avea loc redistribuirea locurilor şi afişarea rezultatelor finale.

Citiţi şi: Pe ce facultăţi s-au bătut absolvenţii gălăţeni în sesiunea din iulie

Citit 2544 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.