Un ELEV gălăţean a intrat primul la ACADEMIA de POLIŢIE

Un ELEV gălăţean a intrat primul la ACADEMIA de POLIŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi elevi gălăţeni au intrat în acest an la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Printre cei admişi se află şi un gălăţean care a reuşit să obţină prima medie la domeniul Ordine şi siguranţă publică. Îl cheamă Florian Claudiu Cristea şi ocupă locul întâi într-un clasament care cuprinde 240 de candidaţi. Claudiu Cristea a obţinut nota 9,40 la probele de Limba română şi Istorie şi nota maximă la proba de limbă străină. Media rezultată a fost 9,60. Alţi şapte elevi gălăţeni au fost admişi la acelaşi domeniu, cel mai căutat din cadrul Academiei de Poliţie.

La Facultatea de Drept, în schimb, acolo unde au fost scoase la concurs 113 locuri, un singur gălăţean a reuşit să se claseze printre cei admişi. În schimb, nu mai puţin de trei elevi brăileni au luat la aceeaşi facultate, în condiţiile în care, potrivit ultimului recensământ, judeţul nostru are cu peste 200.000 de locuitori mai mult decât Brăila.

La celelalte domenii care au avut locuri scoase la concurs, pe pagina de internet a instituţiei nu mai există nicio referire la un alt candidat gălăţean admis.

Academia de Poliţie a fost înfiinţată în anul 1991 şi funcţionează ca structură în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. De-a lungul timpului, pentru că după absolvire este asigurat un loc de muncă, concurenţa la Academie a fost acerbă.

Citit 7761 ori Ultima modificare Marți, 05 August 2014 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.