Lucrările de reabilitare în ŞCOLI continuă, chiar dacă au ÎNCEPUT CURSURILE

Lucrările de reabilitare în ŞCOLI continuă, chiar dacă au ÎNCEPUT CURSURILE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută, Şcoala numărul 40 „Iulia Haşdeu” era efectiv un şantier în lucru. Însă, pe 15 septembrie, în prima zi de şcoală, lucrurile arătau ceva mai bine. La parter au fost finalizate toaletele, dar probleme au rămas la primul etaj. „Încă se lucrează la toaletele de la etajul unu. Elevii care învaţă la acel etaj trebuie fie să urce la etajul doi, fie să coboare la parter, pentru a merge la toaletă. Nu ştim cât mai durează lucrările acestea, în funcţie de cum se mişcă băieţii ăştia”, ne-a spus Adriana Dănăilă, directoarea şcolii.

Dacă, în urmă cu câteva zile, bucăţile de lambriu doar sprijineau pereţii, acum plăcile de lemn au fost montate. Mai sunt câteva finisaje de făcut, însă important este faptul că se poate învăţa în sălile de curs, iar elevii pot circula în siguranţă pe holuri, după cum susţine directoarea.

De asemenea, scara elevilor este închisă pentru reabilitare, fiind folosită doar cea a profesorilor.

Ore de curs cu zgomot de bormaşină

Şi la Şcoala Nr. 9 muncitorii mai au de lucru. Etajul al doilea, acolo unde se află mai multe laboratoare, o sală de joacă pentru micuţii de la clasa pregătitoare şi toaletele, este închis total pentru lucrări de reabilitare.

Directoarea instituţiei de învăţământ, Daniela Nicolaev Malaxa, ne asigură că anul şcolar a început cu bine, toţi elevii au intrat în cele zece clase renovate şi că cei mici sunt în siguranţă. „Căile de acces către sunt închise, muncitorii nu se intersectează cu şcolarii, iar căile de acces spre celelalte spaţii funcţionale sunt asigurate de către constructor. Principala noastră grijă este ca elevii să fie în totală siguranţă. Desigur, rămâne zgomotul pe care-l produc muncitorii, zgomot care poate fi auzit de copii şi profesori”, ne-a spus Daniela Malaxa. Elevii vor fi nevoiţi să mai suporte gălăgia aproape încă o lună de acum înainte, pentru că lucrările se anunţă a fi finalizate pe data de 10 octombrie. 

Încă se desfăşoară lucrări şi la alte instituţii de învăţământ din Galaţi. De exemplu, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” se lucrează la hidroizolaţia sălii de sport şi urmează să fie asfaltat şi platoul din interiorul curţii, iar la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” se reabilitează sala de sport şi dispensarul. Însă directorii colegiilor ne asigură că lucrările nu perturbă orele de curs.

CITEŞTE ŞI: Deşi ÎNVĂŢĂMÂNTUL de zece clase este OBLIGATORIU, 253 de elevi gălăţeni NU S-AU ÎNSCRIS să-şi continue studiile

Citit 1663 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.