(FOTO) Patru decenii de CARTE PE PÂINE, la Şcoala Gimnazială nr.13

(FOTO) Patru decenii de CARTE PE PÂINE, la Şcoala Gimnazială nr.13
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acum 40 de ani, pe 15 septembrie 1974, a sunat pentru prima dată clopoţelul la Şcoala Gimnazială Nr. 13 „Ştefan cel Mare” din Ţiglina II. Anul acesta, 888 de elevi au fost prezenţi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar, una aniversară. Evenimenul a fost unul special atât pentru elevi şi părinţi, cât şi pentru cadrele didactice, care, pe rând, au ţinut câte un discurs de bun venit.

Emoţionată, cu gândurile scrise pe hârtie, a păşit în faţă profesoara de limba română, Ecaterina Loghin, cea care a fost prima directoare a Şcolii numărul 13. „Acum 40 de ani păşeam cu teamă, ca un şcolar de clasa I, în funcţia de director în această minunată şcoală şi rosteam aceleaşi cuvinte de bun venit. Mi-a fost nespus de greu să trec de la Eminescu şi Creangă, la răspunderi materiale de milioane de lei, dar mai ales morale, pentru un colectiv de zeci de dascăli şi peste 1.500 de elevi. Împreună, doar cu o clădire a şcolii, fără table, fără mobilier, dar cu dragostea pentru copii şi educaţie, am deschis şcoala, marcând prima noastră sărbătoare”, a spus cea care timp de 12 ani a avut funcţia de director.

Doar cuvinte de laudă a avut şi actuala directoare, Iolanda Luminiţa Chiriac. „Am venit în 1985 aici şi din 2003 sunt director plin al şcolii. Am o echipă extraordinar de bună, învăţători şi profesori de excepţie. Avem şi copii deosebiţi. Suntem un brand, brandul 13. La noi 13 a fost mereu un număr de bun augur”, ne-a spus profesoara de limba română.

CITEŞTE ŞI: Aproape 17 la sută dintre şcolile din judeţul Galaţi nu au autorizaţie sanitară

 

Citit 6985 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.