CORNUL ŞI LAPTELE gălăţean, o afacere de 5,3 milioane de euro

CORNUL ŞI LAPTELE gălăţean, o afacere de 5,3 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru o aşa sumă frumoasă se bat deja zece firme la licitaţie * Deocamdată programul se derulează prin încredinţare directă


Spre deosebire de anul trecut, elevii din judeţul Galaţi au primit lapte şi corn în prima zi de şcoală, cu câteva excepţii în mediul rural. County-managerul Costel Fotea ne-a informat că, deşi nu s-a desfăşurat încă licitaţia, cele două produse au fost livrate copiilor prin intermediul a cinci firme cărora li s-au încredinţat direct contractele, pentru o perioadă scurtă de timp, până la derularea licitaţiei.

Porumboiu şi o firmă din Cluj s-au înscris în cursă

Suma frumoasă la care se ridică valoarea contractelor pentru doi ani şcolari a atras să se înscrie în cursă şi firme care n-au avut vreodată legătură cu programul Lapte corn de la Galaţi. Deşi licitaţia a fost publicată pe SEAP de mai bine de o lună, Costel Fotea susţine că nu s-a putut derula, întrucât s-au depus zece oferte, cinci pentru lapte şi cinci pentru corn, iar departamentul care se ocupă cu licitaţiile din cadrul Consiliului Judeţului nu a terminat de studiat ofertele.

„Am scos la licitaţie cele două produse pentru un contract pe doi ani, ca să nu mai avem probleme. Acesta este motivul pentru care au depus oferte nu numai firme din Galaţi, ci şi din Vaslui şi Cluj, de exemplu”, ne spune Costel Fotea, care însă nu ne-a putut oferi deocamdată numele tuturor firmelor, pentru că nu se afla la birou în momentul conversaţiei telefonice.

1,19 lei pentru un pachet

La fel ca şi anul trecut, licitaţia se va face pe patru zone, Galaţi, Tecuci, Pechea şi Tg. Bujor. Valoarea totală a contractelor se ridică la peste 24 de milioane de lei, adică nu mai puţin de 5,3 milioane de euro. „Anual, se oferă corn şi lapte pe o perioadă de 176 de zile către 59.000 de beneficiari. Valoarea unui pachet este de 1,19 lei. Acum totul va fi la dublu”, a precizat city-managerul.

Mici sincope

Deocamdată, laptele va fi distribuit de firmele Mazepa şi Dorna, iar cornul de Vel Pitar, Patis Gal şi Eurofrompan.

Spre deosebire de anii anteriori, sau de anul trecut când elevii n-au primit mai bine de două săptămâni corn şi lapte, anul acesta programul s-a derulat încă din primele zile destul de bine, doar cu mici sincope. Dintre şcolile din 13 localităţi, pe care am reuşit să le contactăm ieri, doar în trei au fost probleme cu derularea programului: la Bălăbăneşti, Fârţăneşti şi Vârlezi.

CITEŞTE ŞI: Anchetă penală în programul "Lapte şi Corn"

Citit 2844 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.