CATEDRA. Târg naţional de mărţişoare cu premii

CATEDRA. Târg naţional de mărţişoare cu premii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută, a avut loc deschiderea expoziţiei din cadrul Proiectului educaţional Târg de mărţişoare, un concurs de creaţie aflat la cea de a treia ediţie, organizat de Şcoala  Gimnazială Nr. 7. Peste 490 de cadre didactice din 32 de judeţe şi din Bucureşti, 23 de şcoli din judeţul Galaţi şi 1.400 de elevi au participat la acest concurs.

Tradiţia  mărţişorului este o moştenire de la strămoşii noştri, un străvechi obicei al primăverii, specific poporului român şi îşi are originea în credinţele şi practicile agrare. Poporul nostru, ca rod a două civilizaţii vechi şi puternice, este un popor cu o bogată viaţă spirituală, cu  tradiţii în religie, ritualuri, magie şi mit.

La nivelul judeţului Galaţi desfăşurarea acestui eveniment reprezintă un element de noutate semnificativ prin actualizarea specificului tradiţional din mai multe regiuni ale ţării, constituind un prilej real de a realiza experienţe interinstituţionale cu şcoli din întreaga ţară

Expoziţia a fost deschisă într-un cadru festiv, avându-i alături pe toţi partenerii din proiect (Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, Palatul Copiilor, CJRAE Galaţi, Casa de Cultură a Sindicatelor, Asociaţia “Constantin Brâncoveanu” şi Biserica Înălţarea Domnului, dar şi invitaţi speciali, precum scriitoarea Georgeta Muscă Oană, co-autorul Săndel Spânu, etnolog Anişoara Ştefănucă, inspector şcolar Lazăr Marcel. Elevii au colorat atmosfera cu un program artistic special, întrecându-se în cântece, poezii, dansuri, dar şi în gânduri sensibile dedicate mărţişorului.

De pe 9 martie a început jurizarea lucrărilor de către o echipă de specialişti, iar pe 16 martie se anunţă câştigătorii.


Citit 945 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 21:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.