TINERII ŞI ORAŞUL/ Dans şi bucate alese, la Universitatea "Dunărea de Jos"

TINERII ŞI ORAŞUL/ Dans şi bucate alese, la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

S-au cunoscut mai bine prin dans şi cultură culinară. Circa 25 de studenţi veniţi din zece ţări la Galaţi prin programele Erasmus sau visiting au petrecut recent o seară multiculturală, cu degustări de bucate tradiţionale, dans şi karaoke.

Distracţia a fost în toi la cantina din Campusul Ştiinţei şi a avut drept scop schimbul cultural între tinerii reuniţi prin studiu. După o scurtă ceremonie de deschidere, oficiată de prof. dr. Anca Gâţă, prorector cu relaţii internaţionale, şi prof. dr. Dan Scarpete, coordonatorul Programului Erasmus, tinerii au cântat, au dansat şi au degustat specialităţi gastronomice tradiţionale.

Momentele artistice au fost oferite de cei care sunt înscrişi în anul pregătitor şi studiază limba română la Dunărea de Jos. S-au cântat şlagăre semnate de Holograf, Vama sau O-zone. La capitolul dans, italienii s-au întrecut cu românii, iar pe tărâm gastronomic, la mare căutare au fost sarmalele şi salata de vinete sau iahnia de fasole, pregătite de gazde, asezonate cu prăjituri din Iran şi vin franţuzesc. La final, organizatorii - Biroul Erasmus - şi-au impresionat musafirii cu un tort imens inscripţionat cu steagurile ţărilor participante.

"Avem o tradiţie, în fiecare an încercăm să organizăm o astfel de întâlnire. Tinerii schimbă reţete, idei şi se cunosc. Din experienţa anilor anteriori, străinii care locuiesc în cămin, printre ai noştri, învaţă româna în 3-4 luni”, a declarat Anca Gâţă. La acţiune au participat studenţi din Italia, Turcia, Spania, Franţa, Slovenia, Albania, Ucraina, Bulgaria, Siria şi Iran. Evenimentul a vizat integrarea în viaţa socială, academică şi culturală locală a studenţilor internaţionali care au ales universitatea noastră pentru a-şi continua studiile.

Citit 1673 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2015 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.