Evaluare la clasa a II-a: În plin examen, elevii s-au gândit la vacanţă şi la 1 Iunie

Evaluare la clasa a II-a: În plin examen, elevii s-au gândit la vacanţă şi la 1 Iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii claselor a II-a au susţinut luni, 18 mai, primul test din cadrul examenului de evaluare naţională, cel de scriere. Ei au primit ca cerinţă să scrie un bilet de mulţumire, dar şi o mini-compunere despre 1 Iunie sau despre vacanţa mare, cu ajutorul unor întrebări.

"Cel mai greu a fost faptul că ni s-a cerut să nu repetăm aceleaşi cuvinte în compunere. Şi mi-a fost greu să găsesc altceva pentru vacanţa mare", spune o fetiţă de la Şcoala Nr. 29.

Cadrele didactice susţin că anul acesta, spre deosebire de evaluarea din 2014, subiectele au fost corect formulate, cerinţele şi întrebările au fost foarte clare şi nu au mai ridicat probleme elevilor.

"Spre deosebire de anul trecut cred că elevii au fost mult mai bine pregătiţi acum, pentru că au fost editate mai multe culegeri de teste şi am avut după ce lucra, chiar dacă cei de la Minister nu au postat modele de subiecte. Dar măcar au ţinut cont de acest lucru şi elevii au primit subiecte din materia de anul trecut", ne spune o învăţătoare de la aceeaşi şcoală.

De la preşedinta comisii judeţene, inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai, am aflat că evaluarea s-a desfăşurat în condiţii normale: "Au fost probleme doar la descărcarea fişierelor, dar le-am rezolvat în timp util. Subiectele au fost clare, iar elevii au primit nişte întrebări ajutătoare care i-au ajutat să redacteze compunerea", spune inspectoarea general-adjunctă.

Astăzi, 19 mai, elevilor li se vor verifica abilităţile de citire, iar mâine vor da examen la matematică.

Citit 2364 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2015 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.