Liceenii gălăţeni au aflat cum e să studiezi în America

Liceenii gălăţeni au aflat cum e să studiezi în America
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ziua Porţilor Deschise a Universităţii „Danubius” s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de liceeni care şi-au dorit să interacţioneze cu reprezentanţii sistemului de învăţământ preuniversitar şi universitar din Statele Unite ale Americii, respectiv cu profesorul Steve O. Michael (preşedinte al Consiliului de Administraţie al Universităţii „Danubius” şi prorector al Universităţii de Medicină şi Ştiinţă Charles Drew din SUA) şi fiica sa, Mareda.

În cadrul dezbaterii cu tema "Educaţia superioară din SUA", eveniment organizat de către Universitatea ”Danubius” în parteneriat cu Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Galaţi, sute de tineri de Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional ”Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic ”Dunărea”, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” au avut şansa de a afla, direct de la invitaţii speciali ai acestui eveniment, orice au dorit despre viaţa de licean sau de student în Statele Unite ale Americii.

Mareda este o tânără de 14 ani care a prezentat colegilor săi din România viaţa din liceul său, Hatboro – Horshon (Pennsylvania, SUA). Prezentarea Maredei a provocat tinerii gălăţeni să răspundă întrebărilor liceenilor americani care au dorit să ştie cum este viaţa de licean în România, dacă tinerii români plătesc taxe de studii la liceu sau nu, dacă notele sunt exprimate în cifre sau în litere şi, nu în ultimul rând, unde se distrează tinerii după ore.

Mareda a fost invitată, a doua zi, la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Galaţi, fiind impresionată de primirea făcută de tinerii liceeni care, îmbrăcaţi în port românesc, au întâmpinat-o cu sare şi pâine.

Citit 1101 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.