Responsabilitate socială - Damen şi ArcelorMittal sprijină învăţământul local

Responsabilitate socială - Damen şi ArcelorMittal sprijină învăţământul local
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

ArcelorMittal Galaţi şi Şantierul Naval Damen Galaţi, principalii piloni ai economiei locale, au decis să-şi unească eforturile pentru a sprijini învăţămȃntul local. În luna iunie, cele două companii vor premia cei mai buni elevi ai judeţului Galaţi, care s-au clasat pe primele trei locuri la olimpiadele şcolare naţionale. Este prima dată cȃnd cele două companii colaborează în cadrul unor proiecte de responsabilitate socială.

ArcelorMittal Galaţi a premiat, opt ani consecutiv, performanţele şcolare şi a implementat o serie de proiecte care sprijină atât copiii, cȃt şi pe profesorii din comunitatea locală.

„Pentru că dorim să ne consolidăm poziţia de membru responsabil în cadrul comunităţii locale, strategia noastră la Galaţi se axează pe învăţămȃnt şi sănătate”, a spus Bruno Ribo, directorul executiv ArcelorMittal Galaţi. „Suntem bucuroşi să vedem că prietenii şi partenerii noştri de afaceri de la Damen ni s-au alăturat în cadrul acestui prim proiect de premiere a celor mai buni elevi din judeţ. Astfel, împreună încurajăm excelenţa în educaţie, urmȃnd să premiem cele mai bune rezultate”.

Şantierul Naval Damen, împreună cu o parte dintre subcontractorii săi, a sprijinit, în anii trecuţi, proiecte educaţionale adresate elevilor provenind din zone mai puţin favorizate, dar a premiat şi performanţele academice. La sfȃrşitul anului 2014, Damen Galaţi a primit, din partea Asociaţiei de Afaceri Olandezo-Română, Premiul pentru Responsabilitate Socială, pentru iniţiativele grupului privind investiţiile în comunitatea locală.

“Şantierul Naval Damen Galaţi este încȃntat să-şi unească forţele cu ArcelorMittal Galaţi pentru a recunoaşte rezultatele deosebite obţinute de elevii judeţului nostru în cadrul concursurilor din acest an ale olimpiadelor naţionale”, a declarat Christopher van der Stelt, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi.

"Grupul Damen şi companiile membre au o istorie strălucită în ceea ce priveşte acţiunile de responsabilitate socială şi sunt implicate în sprijinirea multor cauze merituoase din întreaga lume, educaţia fiind una dintre cele mai importante, întrucȃt asigură un viitor mai bun şi mai prosper copiilor noştri. Aş dori, de asemenea, să îi mulţumesc personal lui Bruno Ribo pentru că a invitat Damen Galaţi şi pe mine să ne alăturăm acestei cauze merituoase şi sper să continuăm colaborarea cu dumnealui şi compania pe care o reprezintă, contribuind astfel la îmbunătăţirea sistemului educaţional din judeţul nostru.”

Cele două companii urmează să mai colaboreze şi în cadrul altor proiecte educaţionale locale.

Citit 1969 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2015 02:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.