Un profesor german, premiat la Galaţi
Foto: Profesorul Dr. Hc. Henning Krauss, al treilea de la stânga la dreapta

Un profesor german, premiat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galaţi, i-a conferit, ieri, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului emerit dr. H.C. Henning Krauss, de la Facultatea de Filologie-Istorie a Universităţii din Augsburg, Germania. Specializat în romanistică, dr. Krauss este un reprezentant de marcă al elitei intelectuale europene, precum şi un recunoscut critic, istoric şi teoretician literar.

Născut în 1943, la Neunkirchen, Henning Krauss a urmat studii de romanistică şi germanistică la universităţile din Heidelberg şi Grenoble. Vreme de aproape 30 de ani, între 1979 şi 2008, dr. Krauss a coordonat activitatea colecţiei de publicaţii a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Augsburg. Pe lângă acestea, are numeroase participări în consilii şi comitete ştiinţifice, precum şi numeroase volume de autor şi coautor. Astfel, pentru meritele sale excepţionale din domeniul filologiei romanice, profesorul dr. H.C. Henning Krauss a fost recompensat de către universitatea gălăţeană cu acest titlu onorific.

Prezenţi la acordarea importantei distincţii au fost profesori de la „Dunărea de Jos”, dar şi profesorul emerit dr. Hans Peter Lund, de la Universitatea din Copenhaga, care a ţinut un laudatio într-o franceză impecabilă.

Dr. H.C. Henning Krauss le-a mulţumit celor prezenţi în limba română, dar şi în limba franceză. „Sunt onorat să primesc acest titlu, unul de mare importanţă pentru mine, ca om, dar şi ca profesor. Vreau să îi mulţumesc doamnei conferenţiar universitar doctor Alina Crihană, pentru că m-a propus pentru această distincţie, precum şi Facultăţii de Litere din Galaţi. Vă mulţumesc din inimă!”, a precizat Henning Krauss, înainte să îi fie înmânate diploma şi placheta onorifică de către preşedintele senatului Universităţii, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu.

Foto Bogdan Nistor

Citit 2372 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.