Probleme cu absenteismul, în Băneasa

Probleme cu absenteismul, în Băneasa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În satul Băneasa există, pentru copiii din comună, o şcoală cu ciclu primar şi gimnazial, în timp ce satul Roşcani are doar o şcoală cu ciclu primar. Pentru că anul şcolar este întrerupt de vacanţa de vară, în şcoli nu se află nimeni în acest moment, dar primarul Grigore Gociu a putut să ne spună câteva lucruri despre aceste instituţii de învăţământ din comună. „În ceea ce priveşte disciplina în şcoli, ştiu că mai sunt probleme cu absenteismul, dar le rezolvăm de fiecare dată. Ei lipsesc de la şcoală, noi umblăm la ajutorul social al părinţilor, aceştia îşi trimit copiii înapoi la şcoală. E un întreg ciclu”, ne-a declarat primarul.

Transportul este asigurat, pentru copiii de clasele 5-8 din satul Roşcani, cu un microbuz şcolar, în timp ce copiii din Băneasa vin pe jos la şcoală sau sunt aduşi cu maşina de părinţi. „Nu avem nevoie de mai multe microbuze, pentru că nici foarte mulţi copii nu sunt, iar cei din Băneasa pot ajunge foarte uşor pe jos la şcoală. Mai greu este iarna, când cei de la Roşcani nu pot ajunge una, două zile la şcoală în caz că ninge, dat fiind faptul că se intră greu cu deszăpezirea. Dar apoi se revine la normal”, ne-a mai explicat Grigore Gociu. 

Conform spuselor primarului, cele două şcoli sunt dotate cu bibliotecă, o sală în care elevii pot învăţa să lucreze pe calculator, iar băile au puţ propriu, urmând să fie şi ele alimentate cu apă prin reţeaua comunală, atunci când aceasta va fi gata. De asemenea, şcoala din satul Băneasa beneficiază şi de un teren de fotbal cu gazon sintetic, pe care îl pot folosi atât copiii, cât şi ceilalţi din comună, contracost. „Pentru întreţinere, pentru nocturnă, pentru pază, este necesar să percepem şi o taxă atunci când cei care vor să folosească terenul nu sunt şcolari, în timpul programului. Nu e mult, doar 30 de lei, iar ei plătesc fără probleme”, a mai spus primarul din Băneasa. 

Pe viitor, primarul Grigore Gociu îşi doreşte să repare acoperişul şcolii din satul Băneasa, despre care spune că are nevoie de o nouă învelitoare. „Din păcate, totul este limitat de bani. Dacă i-aş avea, aş face de toate. Trebuie să fac şi un gard la şcoală, să repar acoperişul, să refac parcul. Sunt lucruri de făcut, bani nu prea avem. Ne descurcăm cu ce avem”, a conchis Grigore Gociu. 

Citit 1978 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.