Campanie a Fundaţiei "Inimă de Copil"/ "Vreau şi eu să merg la şcoală!"

Campanie a Fundaţiei "Inimă de Copil"/ "Vreau şi eu să merg la şcoală!"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru al doilea an consecutiv, Fundaţia "Inimă de Copil" din Galaţi încearcă să strângă ghiozdane, rechizite şcolare sau orice sumă echivalentă acestora, pentru a-i susţine la început de an şcolar pe copiii sărmani pe care îi are în grijă. "Vreau şi eu să merg la şcoală!" este titlul campaniei, ajunse la cea de-a doua ediţie, pe care „Inimă de Copil” o desfăşoară în perioada 25 august - 30 septembrie 2015.

Iniţiativa a pornit de la faptul că situaţia economică precară în care se afla judeţul Galaţi îi afectează drastic pe unii copii, limitându-le, adesea, şansele la educaţie. Fundaţia "Inimă de Copil" este convinsă, însă, că investiţia în educaţie este cea mai bună intervenţie anti-sărăcie şi, tocmai de aceea, campania este parte a programelor de reducere a riscului de abandon şcolar, în cazul copiilor ce provin din familii defavorizate.

"Rezultatele de anul trecut, prin care 90 de copii din Galaţi, Vaslui şi comunele Pechea, Lieşti, Costache Negri, Frumuşiţa, Griviţa, Ţepu, Şendreni şi Barcea, au putut începe şcoala cu ghiozdane echipate, ne încurajează ca şi anul acesta, cu sprijinul dumneavoastră, să putem susţine măcar acelaşi număr de copii şi să le asigurăm rechizitele necesare pe parcursul anului şcolar", afirmă PR-ul Fundaţiei „Inimă de Copil”, Amalia Ene.

Iată şi mărturia unuia dintre beneficiarii de anul trecut al campaniei „Vreau şi eu să merg la şcoală!”, Mihai, 11 ani: „Pentru că nu reuşeam să ajungem cu toţii la şcoală împărţind ghiozdanul şi caietele, anul trecut am primit câte un ghiozdan şi rechizite fiecare. Eu şi fraţii mei mergem împreună la şcoală, avem stilouri şi caiete fiecare dintre noi şi ne străduim să obţinem note cât mai bune”.

Puteţi dona ghiozdane echipate, rechizite sau suma echivalentă acestora la sediul Fundaţiei "Inimă de Copil", din Micro 20, strada Furnaliştilor, nr. 24, de luni până joi, între orele 9,00 şi 17,00, sau în contul RO 98 RNCB0141032886400001.

Citit 2421 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2015 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.