Universitatea „Dunărea de Jos” a dat în JUDECATĂ 12 doctoranzi

Universitatea  „Dunărea de Jos” a dat în JUDECATĂ 12 doctoranzi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" încearcă să recupereze sume destul de mari de la 12 doctoranzi care nu şi-au mai susţinut doctoratul printr-un proiect POSDRU.

"Este vorba de doctoranzii care în 2007 au semnat un contract prin care se angajau ca în termen de doi ani să-şi finalizeze doctoratul. Noi le-am mai dat o prelungire de un an. Dintre cei 165 de doctoranzi din proiect, 35 nu au reuşit să reuşit să respecte clauzele contractuale, prin urmare au fost nevoiţi să returneze bursele primite. Am mers întâi la mediator. Au promis că vor restitui banii, s-au angajat că plătesc, dar 12 dintre ei n-au făcut acest lucru. Am fost nevoiţi să-i dăm în judecată, pentru că nu aveam altă soluţie şi nu vrem să avem probleme cu cei de la Curtea de Conturi", ne-a declarat preşedintele Senatului Universităţii, Lucian Georgescu, coordonatorul proiectului.

Acesta susţine că fiecare dintre cei 12 doctoranzi are de restituit sume cuprinse între 10.000 şi 80.000 de lei, bani care înseamnă stagii internaţionale decontate, participări la conferinţe naţionale şi internaţionale plătite, laptopuri etc. De exemplu, cel care a primit bursă în valoare de 80.000 de lei a participat la nu mai puţin de 20 de conferinţe internaţionale.

Respectivii tineri pot oricând să-şi susţină doctoratul, se aleg cu titlul, dar, pentru că nu au făcut lucrarea la timp, trebuie să returneze banii la UE.

Citit 4980 ori Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.