Şcoliţi în România, medici în Occident. 19 absolvenţi gălăţeni de Medicină au fost ADMIŞI la rezidenţiat în Franţa

Şcoliţi în România, medici în Occident. 19 absolvenţi gălăţeni de Medicină au fost ADMIŞI la rezidenţiat în Franţa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

102 absolvenţi gălăţeni de Medicină au promovat examenul de licenţă, desfăşurat în perioada 15-22 septembrie. În urmă cu şase ani, la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" fuseseră admişi peste 150 de absolvenţi, ceea ce înseamnă că în jur de o treime dintre ei au renunţat la facultate, pe parcursul anilor de studiu. La Facultatea de Farmacie au luat anul acesta licenţa 72 de absolvenţi, la Asistenţă Medicală 90 de absolvenţi, iar la Moaşe 21 de absolvenţi, printre care şi un băiat.

"19 absolvenţi de la Medicină au fost deja admişi în Franţa, încă de la începutul verii. Acum, că au trecut şi de pragul licenţei, pot urma rezidenţiatul în ţara pe care şi-au ales-o. Alţi tineri au preferat să meargă în Germania, unde rezidenţiatul se ţine direct la spitalul unde candidatul vrea să lucreze. Alte ţări alese de unii dintre absolvenţii noştri sunt Marea Britanie sau statele din nordul Europei. În total, în jur de o treime din absolvenţii gălăţeni de Medicină aleg să plece pentru rezidenţiat în alte ţări, a precizat prof. dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină Galaţi.

Principalul motiv pentru care medicii români pleacă în ţări din vestul Europei este reprezentat de salariile mult mai mari pe care le pot avea în Occident, faţă de cele din ţară.

Citit 2934 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.