Titlul de Doctor Honoris Causa pentru Boris Rubinsky, profesor român la "Berkeley" California

Titlul de Doctor Honoris Causa pentru Boris Rubinsky, profesor român la "Berkeley" California
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi i-a decernat titlul academic de „Doctor Honoris Causa” profesorului Boris Rubinsky de la Universitatea „Berkeley” din California. Activitatea ştiinţifică a profesorul Rubinsky, născut în anul 1948 la Timişoara, este recunoscută pe plan internaţional şi naţional, motiv pentru care, „Dunărea de Jos” i-a acordat titlul academic cu speranţa că, pe viitor, va exista o colaborare între profesorul Rubinsky şi Universitatea din Galaţi.

„Profesorul Rubinsky a urmat şcoala elementară la Timişoara, apoi şi-a continuat studiile în domeniul Ingineriei Mecanice, în Israel. Mai târziu, în SUA, la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a obţinut titlul de doctor inginer. Activitatea ştiinţifică a profesorului cuprinde un domeniu larg de cercetări, de la analize numerice, la proiecte de aer condiţionat, sudura la staţiile spaţiale, criobiologie, criogenie în chirurgie, bioelectronică, imagistică medicală. Ne exprimăm convingerea că această ceremonie de acordare a titlului academic este, totodată, şi un început pentru viitoare colaborări de mare valoare între profesorul Boris Rubinsky şi Universitatea „Dunărea de Jos”", a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”.

Emoţii la prima prezentare în limba română

Revenirea sa în România, spune profesorul Rubinsky, dar mai ales titlul academic „Doctor Honoris Causa”, acordat de Universitatea „Dunărea de Jos” l-au emoţionat, chiar dacă a ţinut sute de discursuri şi a primit zeci de distincţii şi funcţii de conducere până acum. În cadrul şedinţei festive, profesorul a susţinut şi o prezentare ştiinţifică. „Cred că vă daţi seama că sunt emoţionat, dar nu ştiu de ce, pentru că am mai avut sute de prezentări. Probabil, prezentarea de astăzi este specială. În primul rând este prima susţinută în limba română”, a mărturisit profesorul Boris Rubinsky.

Citit 2871 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 18:55

3 comentarii

 • postat de gheorghe
  Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 06:35
  69.50.161.***
  Prof. Adrian Bejan este galatean din neamul romanilor.
  Prof. Boris Rubinsky este timisorean din neamul khazarilor - "caucazieni" trecuti din interes la cultul mozaic.
  La "stiinta" sint "tari" - personalitati de valoare indiscutabila.
  Totusi - este incorect sa-l numesti "profesor roman": ".. şi-a continuat studiile în domeniul Ingineriei Mecanice în Israel. Mai târziu, în SUA, la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a obţinut titlul de doctor inginer."
  Cand s-a "facut" profesor era inginer israelian, sa fim realisti - nu Romania l-a "facut" inginer, nici profesor, nici doctor.
  Ii multumesc si-l felicit ca a nu a uitat si reusit sa comunice acum in limba romana dupa plecarea de copil din Romania acum [pesupun] 4 decenii.
  1
  9
  Raportează
 • postat de dunarea de jos fabrica de diplome
  Miercuri, 21 Octombrie 2015 07:15
  5.13.140.***
  asta de poarta ciocate cred ca e al nostru yankeul, dunarea de jos, cam vrajeala o universitate rau famata ce creeaza oameni slabi someri si ieftini in timp ca ia galgaie de bani, adunati din taxe

  mai deunazi profesorii luau spagi si porci pentru examene
  13
  4
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 20 Octombrie 2015 11:45
  5.13.128.***
  Profesorul Boris Rubinsky-Univeristatea BERKELEY-USA- este o personalitate stiintifica de prim rang in lume, asa cum este si prof. Adrian Bejan-DUKE University-USA, si el DHC al Univ. "Dunarea de Jos"(fiind chiar din Galati), amindoi fiind si prieteni, au studiat impreuna la MIT. Este o onoare pentru orasul Galati ca un savant de talia prof. Boris Rubinsky va colabora pe viitor cu profesorii si studentii de la cele 2 Facultati implicate in acordarea titlului de DHC: Facultatea de Medicina si Facultatea de Inginerie. Felicitari!
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.