Titlul de Doctor Honoris Causa pentru Boris Rubinsky, profesor român la "Berkeley" California

Titlul de Doctor Honoris Causa pentru Boris Rubinsky, profesor român la "Berkeley" California
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi i-a decernat titlul academic de „Doctor Honoris Causa” profesorului Boris Rubinsky de la Universitatea „Berkeley” din California. Activitatea ştiinţifică a profesorul Rubinsky, născut în anul 1948 la Timişoara, este recunoscută pe plan internaţional şi naţional, motiv pentru care, „Dunărea de Jos” i-a acordat titlul academic cu speranţa că, pe viitor, va exista o colaborare între profesorul Rubinsky şi Universitatea din Galaţi.

„Profesorul Rubinsky a urmat şcoala elementară la Timişoara, apoi şi-a continuat studiile în domeniul Ingineriei Mecanice, în Israel. Mai târziu, în SUA, la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a obţinut titlul de doctor inginer. Activitatea ştiinţifică a profesorului cuprinde un domeniu larg de cercetări, de la analize numerice, la proiecte de aer condiţionat, sudura la staţiile spaţiale, criobiologie, criogenie în chirurgie, bioelectronică, imagistică medicală. Ne exprimăm convingerea că această ceremonie de acordare a titlului academic este, totodată, şi un început pentru viitoare colaborări de mare valoare între profesorul Boris Rubinsky şi Universitatea „Dunărea de Jos”", a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”.

Emoţii la prima prezentare în limba română

Revenirea sa în România, spune profesorul Rubinsky, dar mai ales titlul academic „Doctor Honoris Causa”, acordat de Universitatea „Dunărea de Jos” l-au emoţionat, chiar dacă a ţinut sute de discursuri şi a primit zeci de distincţii şi funcţii de conducere până acum. În cadrul şedinţei festive, profesorul a susţinut şi o prezentare ştiinţifică. „Cred că vă daţi seama că sunt emoţionat, dar nu ştiu de ce, pentru că am mai avut sute de prezentări. Probabil, prezentarea de astăzi este specială. În primul rând este prima susţinută în limba română”, a mărturisit profesorul Boris Rubinsky.

Citit 2980 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.