O altă faţă a realităţii, în trei piese de teatru, la Festivalul "Butterffly Effect ITF"

O altă faţă a realităţii, în trei piese de teatru, la Festivalul "Butterffly Effect ITF"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În programul de astăzi, 7 septembrie, al Festivalului de Teatru Independent „Butterffly Effect ITF” sunt trei spectacole. Primul va fi jucat, începând cu ora 18,00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Piesa se numeşte „În viitorul apropiat”, de Petro Ionescu, în regia lui Cristian Ban. Spectacolul încearcă să răspundă la câteva întrebări, fără a găsi soluţii reale. În viitorul apropiat vorbeşte despre frica de viitor. Imposibilitatea de a arăta ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.

Tot astăzi, în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, actorii de la Asociaţia „Arte Dell Anima” din Bucureşti vor juca piesa „Copii răi”, de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu. Inspirat dintr-un caz real, piesa spune povestea unei eleve de 11 ani, pedepsită drastic la ora de istorie, apoi supusă aceluiaşi tratament crud de către colegii de clasă, care preiau şi aplică modelul dascălului.

”Copii răi” este spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanţă” împotriva sistemului educaţional din şcoli, dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecţie şi acţiune.

Ultimul spectacol din această zi va fi „Voi n-aţi văzut nimic!”, de David Schwartz, jucat de Centrul Educaţional „Replika” din Bucureşti, începând cu ora 21,30, în Ethos Cafe&Dolce.  Spectacolul „Voi n-aţi văzut nimic!” investighează şi expune cazul morţii lui Daniel Dumitrache, un tânăr parcagiu de etnie romă, ucis în Secţia 10 de poliţie, la data de 4 martie 2014. Pornind de la acest caz, spectacolul îşi propune analiza şi deconstrucţia mecanismelor sociale şi a discursului public din România, atrăgând atenţia asupra unor probleme precum rasismul, discriminarea săracilor, abuzurile poliţiei.

Preţul biletului la un spectacol este de 21,6 lei. Preţul este redus pentru elevi, studenţi pensionari şi grupuri, la 10,8 lei. Abonamentul la toate spectacolele costă 194,4 lei. Biletele sunt în vânzare la casieriile Teatrului Muzical şi Teatrului Dramatic, la Teatris şi Ethos.

Citit 3115 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2016 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.