Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Serviciul German de Schimb Academic (Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD) oferă burse pentru şcoli de vară (cursuri de limbă, limbaj de specialitate, cultură şi civilizaţie), studii de masterat şi stagii de cercetare în cadrul universităţilor din Germania, pentru anul universitar 2016-2017. Burse de masterat de unul sau doi ani sau stagii de specializare de 10 luni, în limba germană sau engleză, sunt destinate absolvenţilor de arte plastice, artele spectacolului, muzică şi arhitectură, dar şi pentru tinerii care au terminat orice specializare la "Dunărea de Jos". Alte burse pentru stagii de cercetare, în cadrul unei universităţi sau al unui institut de cercetare, sau pentru doctorat integral, vizează doctoranzii, tineri cercetători sau post-doctoranzii. Profesorii pot aplica, la rândul lor, pentru burse de la o lună, până la trei luni. Cadrele didactice specializate în artă, muzică şi arhitectură pot aplica pentru universităţi din Germania, pentru un schimb de experienţă care poate dura între o lună şi trei luni. În plus, se mai organizează cursuri de vară, de limbă şi cultură, limbaj de specialitate, de trei - patru săptămâni, pentru studenţii de anii II-IV sau masteranzi în primul an.

Termenele de depunere a dosarelor sunt: 15 noiembrie 2015 - pentru bursele de masterat destinate absolvenţilor tuturor disciplinelor, burse pentru doctorat, stagii de cercetare, 1 decembrie 2015 - în cazul burselor pentru cursuri universitare de vară în Germania.

DAAD este cea mai mare organizaţie la nivel mondial care sprijină cooperarea internaţională în domeniul academic, având ca obiectiv organizarea şi finanţarea schimbului de studenţi şi cercetători, intermedierea de cadre didactice universitare şi încurajarea procesului de internaţionalizare a instituţiilor de învăţământ superior germane. În fiecare an, DAAD finanţează stagiile în Germania a peste 600 de studenţi şi cercetători români, în cadrul unor programe individuale de bursă şi al proiectelor de cooperare instituţională. Volumul finanţării acordate anual României se situează în jurul a trei milioane de euro. Informaţii detaliate privind condiţiile de aplicare, actele necesare şi cuantumul burselor pot fi consultate pe site-ul www.daad.ro, în broşura ce poate fi accesată dând CLICK AICI sau pe Facebook - DAADRomania.

Citit 1142 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.