UNIVERSITATEA DANUBIUS/ STUDENŢII FACULTĂŢII DE DREPT, PREMIUL I LA COMPETIŢIE INTERNAŢIONALĂ DE LUCRĂRI ŞTIINŢIFICE STUDENŢEŞTI

UNIVERSITATEA DANUBIUS/ STUDENŢII FACULTĂŢII DE DREPT, PREMIUL I LA COMPETIŢIE INTERNAŢIONALĂ DE LUCRĂRI ŞTIINŢIFICE STUDENŢEŞTI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada 3 – 5 decembrie 2015, echipa de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității ”Danubius” formată din Miradona MOISE Georgiana ALĂZĂROAIE,Marian SAVA șVictoria SCRIPNIC (anul II – Masterat – Drept și Administrație Publică Europeană) sub coordonarea doamnei Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE, a participat la cea de-a VII-a ediţie a Sesiunii Intenaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti LEGE SAPERE AUDE!, sesiune organizată de Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgul Jiu.

 

Premiul I a fost acordat pentru lucrarea cu tema: Mila, sentimentul ființei umane care poate ucide, articol realizat de către studentele Mirandona MOISE șOana ȘCHIOPU ( anul IV).

 

Premiul III a fost acordat unei lucrări a cărei prezentare a impresionat publicul prezent la acest eveniment. Este vorba despre lucrarea cu tema Vătămarea corporală din culpă – analiza teoretică și practică, un demers științific care a surprins modificările semnificative aduse, prin intrarea în vigoare a Codului penal din 2014, infracțiunii de vătămare corporală din culpă, atenția studenților Marian SAVA șGeorgiana Alexandra ALĂZĂROAIE, fiind centrată asupra chestiunilor privitoare la restrângerea sferei actelor materiale care fac parte din conţinutul acestei infracţiuni.

 

Mențiune - Cazul COLECTIV: Scena pe care culpa profesională a jucat rolul ucigașului, temaarticolului științific realizat de către doamna Victoria SCRIPNIC, masterand la Facultatea de Drept – Specializarea : Drept și Administrație Publică Europeană, a fost foarte apreciată atât de către studenții participanți cât și de către membrii comitetului științific al acestei conferințe. Demersul științifc a urmărit să ridice și să accentueze anumite semne de întrebare care planează în jurul acestui caz, analiza științifică fiind concentrată asupra laturii subiective a infracțiunilor de serviciu, a unei eventuale culpe profesionale a funcționarilor publici implicați în această tragedie.

 

Acești studenți merită felicitați nu doar pentru că au reușit să continue tradiția performanței studențești, inițiată, în urmă cu 4 ani, de către colegul lor Alin Fănel GANGU care a obținut la acest eveniment, trei ani consecutiv, Premiul I. Merită aprecierea noastră pentru că au devenit exemple de urmat pentru alți tineri care au ales să studieze la Facultatea de Drept, o facultate în cadrul căreia este foarte important exercițiul dezbaterii, criticii, analizei precum și al curajului tinerilor de a prezenta și de a argumenta public propriile concluzii și propuneri de lege ferenda.

 

Felicitări!

 

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 1892 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 16:05