TINERII ŞI ORAŞUL/ Stresiunea, moartea xeroxului!

TINERII ŞI ORAŞUL/ Stresiunea, moartea xeroxului!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fie că vor, fie că nu, vine în viaţa studenţilor o zi când se trezesc la crunta realitate şi trebuie să dea piept cu Măria Sa, urâta Sesiune! Anul acesta, studenţii au putut da verificările în perioada cuprinsă între 5 si 15 ianuarie, iar până pe 7 februarie se vor afla în focurile examenelor!

Până să ajungă să înveţe, însă, mulţi au constatat că nu au toate cursurile, aşa că centrele de copiere au fost luate cu asalt! Grupuri, grupuri, înarmaţi cu cărţi sau cursuri, tinerii s-au pus pe îngrăşat porcul în ajun, altfel spus, pe creşterea cifrei de afaceri a micilor întreprinzători care şi-au făcut un rost din multiplicarea documentelor.

Cel mai tocilar şi conştiincios dintre ei a devenit cea mai căutată persoană din grupă, iar cursurile lui, mană cerească pentru habarnagii treziţi pe ultima sută de metri. În campus, cea mai mare forfotă e, acum, în camerele unde există un xerox. “Fie că vin în grup, fie că trimit câte un reprezentant, cursurile se multiplică şi în câte 30 de exemplare. Am avut cereri să scanăm şi câte douăzeci de cărţi pe zi. Iar volumul de muncă ni s-a triplat, practic. A trebuit să mai angajez un om, ca să fac faţă”, spune patronul unui astfel de centru, care oferă reduceri la multiplicarea paginilor pentru studenţi. De la 0,50 la 0,20 faţă verso, A4.

Cele mai avantajate centre sunt cele situate în apropierea facultăţilor şi în campus. Însă nici cele aflate mai la periferie nu sunt ocolite, pe principiul că se mai evită cozile. "Pe măsură ce creşte stresul în rândurile studenţilor, creşte şi volumul de print. O lună de zile, cât durează verificările şi sesiunea, suntem şi noi în focuri. Practic, ni se triplează numărul de clienţi", mărturiseşte angajata unui magazin din apropierea Facultăţii de Litere din Galaţi.

Cei de la centrele de copiere stau peste program, studenţii învaţă cu picioarele în lighean, până târziu în noapte, iar profesorii se gândesc la subiecte complicate. Aşa se întâmplă lucrurile de fiecare dată în sesiune, pentru că este evident că studenţii nu pot trăi fără copiator, mai ales că acesta înlocuieşte cu succes lungul şi obositorul scris de mână.

Citit 1405 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.