Când se dă startul ÎNSCRIERILOR în clasa pregătitoare. Proiectul de calendar, în dezbatere publică

Când se dă startul ÎNSCRIERILOR în clasa pregătitoare. Proiectul de calendar, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Proiectul Metodologiei privind înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017 a fost scos de Ministerul Educaţiei în dezbatere publică.

Potrivit prevederilor, părinţii copiilor care împlinesc şase ani până pe 31 august 2016 sunt obligaţi să îi înscrie pe cei mici la clasa pregătitoare. Totodată, se mai specifică faptul că niciun copil nu va putea sări clasa pregătitoare, pentru a fi înscris direct în clasa I.

Astfel, pe data de 22 februarie se vor afişa circumscripţiile şcolare la fiecare şcoală şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, programul instituţiilor unde se realizează evaluarea, dar şi programul de completare a cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare. Totodată, la sediul şcolilor se vor afişa criteriile specifice de departajare.

În perioada 24 februarie - 3 martie se organizează Ziua porţilor deschise la şcoli în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze clasele în care vor învăţa copiii din clasa pregătitoare şi pot să discute cu personalul şcolii. Între 23 februarie şi 16 martie se face evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică. Între 23 februarie şi 17 martie i se va comunica rezultatul comunicării evaluării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea. Rezultatul nu poate fi contestat. Înscrierile la clasa pregătitoare se vor face în perioada 29 februarie - 18 martie, între orele 8,00-20,00, de luni până vineri şi sâmbăta între orele 9,00-13,00. Astfel, părinţii vor completa online sau la şcoală cererile-tip de înscriere.

Potrivit proiectului, elevii înscrişi la şcoala de circumscripţie vor urma automat cursurile la această şcoală. După înscrierile la şcolile la care elevii sunt arondaţi, pe locurile rămase libere va avea loc înscrierea copiilor care nu locuiesc în acele zone, inclusiv a celor din alte localităţi.

Citit 2550 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.