BACALAUREAT 2016/ Subiecte accesibile la SIMULAREA probei de matematică şi istorie

BACALAUREAT 2016/ Subiecte accesibile la SIMULAREA probei de matematică şi istorie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dintre cei 7.881 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a înscrişi la începutul anului şcolar, doar 6.952 au participat la simularea probei la disciplina obligatorie a profilului, peste 900 fiind absenţi. Dintre cei prezenţi, peste 5.300 au susţinut proba la matematică, în timp ce peste 1.600 au dat simulare la istorie.

De la inspectoarea de specialitate la matematică, Viorica Bujor, am aflat că subiectele pe care le-au primit elevii au fost accesibile şi fără să le ridice probleme prea mari. "Cei care au învăţat constant vor lua note mari, pentru că nu sunt itemi care să le fi ridicat probleme. Cei care nu ştiu formule sau nu au asimilat materia nu au cum să ia note de trecere", a declarat Viorica Bujor.

Sorin Langu, profesor de istorie la CNVA, ne-a spus că şi la această disciplină candidaţii n-au avut prea mari dificultăţi de înfruntat: "Subiectele au fost frumoase şi accesibile. La punctele 1 şi 2 vom vedea exact ce competenţe şi-au însuşit şi ce nu, pentru a putea lucra la clasă cu ei. Punctul al treilea s-ar putea să-i fi debusolat, pentru că ei nu au învăţat despre comunismul din România, dar subiectul putea fi tratat prin prisma constituţiilor. Aici e posibil ca unii să nu se fi prins de unde să apuce subiectul. În rest, nu au fost probleme", a precizat profesorul de la CNVA.

Joi, 10 martie, numai elevii claselor a XII-a vor susţine simularea ultimei probe, la disciplina la alegere din specializarea urmată.

Rezultatele se vor afişa pe 18 martie.

Citit 2070 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.