Doar şapte au mai rămas la conducerea facultăţilor Noi decani la Universitatea "Dunărea de Jos"

Doar şapte au mai rămas la conducerea facultăţilor Noi decani la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Concursurile pentru funcţia de decan de la cele 14 facultăţi din cadrul UDJG s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile şi au aliniat la start 37 de candidaţi. Cei mai mulţi înscrişi la concurs au fost la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, în număr de cinci. În urma rezultatelor, jumătate dintre facultăţi vor avea conducere nouă.

La Facultatea de Arhitectură Navală noul decan este prof. univ. dr. Costel Mocanu, cel care a asigurat, pentru puţin timp, interimatul, după ce Leonard Domnişoru a optat pentru funcţia de membru în Senatul Universităţii, potrivit metodologiei interne de alegeri, la finalul lui 2015. La Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, decan este conf. dr. Ion Cordoneanu, în locul conf. dr. Ivan Ivlampie, iar la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor a fost ales prof. univ. dr. Adrian Micu, în locul doamnei  conf. dr. ec. Edith Lukács. La Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, decan a fost desemnat, în urma concursului, conf. dr. Gelu Gurguiatu. El o va înlocui pe conf. dr. ing. Emilia Pecheanu. Noul decan al Facultăţii de Inginerie, care vine în locul prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, este Marian Bordei, fostul decan al vechii facultăţi de Ingineria Materialelor şi Mediului. La Medicină şi Farmacie, prof. dr. Aurel Nechita va fi înlocuit cu prof. dr. Mădălina Nicoleta Matei, iar la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petre Alexe va ceda scaunul de decan prof. dr. Camelia Vizireanu.

La Facultatea de Arte, decan e prof. univ. dr. Teodor Niţă, cel care a ocupat această funcţie din 2012 şi până acum. Aceeaşi situaţie se întâlneşte la Facultatea de Litere - prof. univ. dr. Michaela Praisler, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Juridice şi Politice - prof. univ. dr. Tudor Florin, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu - conf. dr. Jenică Crînganu, şi Educaţie Fizică şi Sport, unde decan e tot prof. univ. dr. Constantin Ploieşteanu. La Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila a fost desemnat conf. dr. Cristian Silviu Simionescu, iar la Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti, conf. dr. Nicolae Diaconu.

Cel mai tânăr decan al UDJG este Gelu Gurguiatu, în vârstă de 36 de ani, de la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, iar cel mai în vârstă este Constantin Ploieşteanu, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care va împlini anul acesta 63 de ani. Noii decani vor fi validaţi de către Senatul Universităţii şi vor putea să intre în pâine din 16 martie.

Citit 9867 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2016 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.