CURSURI de educație montană, cu PLATA în cărţi sau rechizite

CURSURI de educație montană, cu PLATA în cărţi sau rechizite
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Proiectul ”Hai cu noi pe munte”, iniţiat de Club Albatros Galaţi şi ajuns la ce-a de-a IV-a ediţie, are ca scop organizarea unor cursuri de educaţie montană pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, îndrăgostiţi de aer curat, căţărări şi aventură.

În cele cinci şedinţe de teorie, cursanţii vor învăţa care sunt echipamentele de căţărare şi cum se folosesc, când sunt utile instrumentele de orientare, care sunt pericolele montane şi reguli de conduită.

Sunt disponibile 30 de locuri, dar participanţii trebuie să ştie că vor semna un angajament, în scris, că vor respecta regulile de conduită şi vor ţine cont de indicaţiile instructorilor, în orice situaţie. Ei vor completa şi o declaraţie, pe propria răspundere, că sunt apţi medical.

Pe parcursul şi la finalul instructajului, cursanţii vor avea ocazia să aplice cunoştinţele dobândite în practică: se vor face aplicaţii în Pădurea Gârboavele sau pe Faleza din Brăila, dar şi în Munţii Măcin şi Munţii Vrancei, unde cursanţii vor fi însoţiţi de membri ai Clubului Albatros.

Taxa de participare este simbolică, constând într-o carte, care va fi donată apoi unei biblioteci sau în rechizite şcolare, ce vor fi donate unor familii cu dificultăţi financiare.

Costurile legate de transport şi echipamentul individual sunt suportate de către participanţi.

Proiectul se va desfăşura în perioada 5 aprilie - 22 mai, iar calendarul cursurilor şi al aplicaţiilor va fi definitivat până la finalul acestei luni.  

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.