Cum să înveţi engleza FĂRĂ BANI

Cum să înveţi engleza FĂRĂ BANI
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Patru voluntari americani îi învaţă pe tinerii gălăţeni interesaţi limba engleză, fără să pună note sau să dea examene. Cursurile au loc într-un imobil de pe strada N. Bălcescu şi la ele participă, deopotrivă, oameni trecuţi de prima tinereţe, dar şi tineri, chiar studenţi de la “Dunărea de Jos”. Cursurile au loc de două ori pe săptămână şi sunt destinate celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele de cultură şi civilizaţie şi să îşi facă noi prieteni.

Ocolul pământului ca voluntari

Joshua Newbern şi Eider Gerber-Kai sunt misionari din Washington şi California, au 19 şi, respectiv, 20 de ani. Au traversat oceanul fără să ştie nimic despre Galaţi. “Am aflat de România de pe Wikipedia. Ştiam despre Transilvania, de Dracula şi renumitul castel Bran. Acum ştim mai multe”, spune Joshua, care recunoaşte că a învăţat româneşte de la Chişinău, unde a stat timp de trei luni. Practic, programul cuprinde 90 de tineri voluntari din America, Israel şi Australia, care se rotesc la fiecare trei luni şi călătoresc prin lume pentru a se bucura de experienţe noi. “Am rămas uimit de oraşul Braşov. Mi se pare mai tare decât New York! Planific să mă întorc acolo, să-mi fac o casă şi să mă trezesc în fiecare dimineaţă admirând frumuseţea munţilor”, spune Joshua. Galaţiul îl găsesc liniştit şi cuminte. Îmi plac Dunărea, Faleza, mâncarea tradiţională românească şi oamenii - sunt calzi şi drăguţi”, declară şi Eider Gerber-Kai.

Învăț engleza pentru că-mi plac englezoaicele

Cursurile de limbă engleză sunt frecventate de persoane cu vârste diferite. Un gălăţean, trecut de prima tinereţe, spune că învaţă limba, pentru a călători în Anglia. „Învăţ engleza pentru că-mi plac englezoaicele. Un alt motiv pentru care vin, este, bineînţeles, că-i pe gratis”. Dacă cei mai vârstnici frecventează cursurile pentru a-şi mai ocupa timpul, cei mai tineri vin cu scopul de a învăţa limba pentru a putea pleca în străinătate.

Citit 7047 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.