OPT ȘCOLI gălăţene FĂRĂ niciun elev promovat la simularea EVALUĂRII NAȚIONALE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

OPT ȘCOLI gălăţene FĂRĂ niciun elev promovat la simularea EVALUĂRII NAȚIONALE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Alte şase instituţii au obţinut procente de sub 10 la sută * În nouă unităţi de învăţământ promovarea a fost de peste 90 la sută


În opt unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi niciun elev nu a reuşit să obţină note de minim 5,00 la probele de la simularea Evaluării Naţionale. În plus, procentul pe întreg judeţul a fost unul foarte slab, deşi atât profesorii, cât şi elevii au declarat că subiectele au fost uşoare. Doar 44 la sută dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu au reuşit să obţină medie peste 5,00 la ambele discipline. La limba română, procentul de promovare a fost ceva mai mare, de 62 la sută, în timp ce la matematică a fost sub orice critică, de 30 la sută.

Majoritatea şcolilor cu promovare zero sunt din mediul rural

Dintre cele opt unităţi de învăţământ cu procent de promovare zero, doar una este din municipiul Galaţi - Şcoala nr. 15 "Elena Cuza". Celelalte şapte sunt Şcoala "Victor Ioan Popa" din Iveşti, Şcoala Hânţeşti, Şcoala Movileni, Şcoala Brăhăşeşti, Şcoala Bereşti Meria, Şcoala Drăguşeni şi Şcoala din Munteni. Din nefericire, sunt şi alte unităţi de învăţământ în care procentul de promovare a fost sub zece la sută: Şcoala nr. 3 din Pechea (8 la sută), Şcoala din Buciumeni (7,14 la sută), Şcoala din Suhurlui (6,67 la sută), Şcoala din Oancea (9,09 la sută), Şcoala din Fârţăneşti (7,14 la sută) şi Şcoala din Vârlezi (3,70 la sută). 

"Nici copiii, dar nici părinţii nu sunt interesaţi"

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că rezultatele chiar sunt îngrijorătoare şi că se vor face şedinţe cu părinţii şi programe suplimentare de pregătire. "Şi până acum s-a făcut pregătire la fiecare şcoală. Inspectorii au mers în teritoriu, există programări. Dar, din nefericire, elevii nu prea vin la aceste pregătiri, deşi părinţii au fost anunţaţi că ele se vor face pe tot parcursul anului şcolar. Sperăm că, măcar de acum încolo, vor înţelege să-i trimită la pregătire. Am discutat deja cu directorii şi le-am cerut să insiste să se facă iar şedinţe cu părinţii şi să le explice că este totuşi un lucru mai mult decât necesar să-şi trimită copiii la şcoală pentru a-şi acoperi golurile pe care le au în materie. Pe de altă parte, faptul că notele nu se trec în catalog nu-i motivează să înveţe, nici să se concentreze pentru o notă cât mai mare", a declarat şefa învăţământului gălăţean.

Nouă şcoli cu promovare peste 90 la sută

Există însă şi unităţi de învăţământ unde s-au obţinut rezultate frumoase. În nouă şcoli din judeţ, toate din mediul urban, procentul de promovare a fost de peste 90 la sută. Trei dintre acestea au avut promovare de 100 la sută: Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci. Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci a obţinut 96 la sută, Colegiul "Al. I. Cuza" - 93,02 la sută, Liceul "Dunărea" - 95,24 la sută, Liceul "Emil Racoviţă" - 93,75 la sută, iar Şcoala Nr. 29 - 94,12 la sută.

Citit 6795 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2016 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.