FONDURI pentru completarea stocurilor de MANUALE. Câţi BANI au ajuns la ISJ Galaţi

FONDURI pentru completarea stocurilor de MANUALE. Câţi BANI au ajuns la ISJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat repartizarea fondurilor bugetare alocate fiecărui inspectorat şcolar, pentru retipărirea manualelor şcolare şi completarea stocurilor de manuale şcolare, pentru învăţământul obligatoriu, în anul şcolar 2016-2017.

Suma totală alocată inspectoratelor este de 11.000.000 lei, din care 292.484 lei vor ajunge la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. În ordinului ministerului se arată că fondurile sunt utilizate pentru clasele V-X, în proporţie de maximul 15 la sută din totalul elevilor înscrişi, precum şi pentru elevii cu deficienţe de vedere.

Totodată, vor fi achiziţionate doar manualele şcolare prevăzute în Catalogul manualelor şcolare valabile pentru anul şcolar 2016-2017.

Se mai precizează că unităţile de învăţământ trebuie să respecte, cu prioritate, următoarele criterii de selecţionare a manualelor şcolare ce urmează a fi achiziţionate: înlocuirea manualelor şcolare aflate în stadiu avansat de uzură, retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul gimnazial la disciplinele limba şi literatura română, matematică, limba şi literatura maternă (pentru clasele care studiază în limba maternă), asigurarea manualelor şcolare care nu fac obiectul recartărilor.

Citit 1179 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.