FOTO/ Formele şi culorile au prins viaţă la Liceul de Arte din Galați. EXPOZIȚIILE pot fi vizitate pe toată perioada FESTIVALULUI
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

FOTO/ Formele şi culorile au prins viaţă la Liceul de Arte din Galați. EXPOZIȚIILE pot fi vizitate pe toată perioada FESTIVALULUI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Festivalul formei şi al culorii" s-a deschis, luni, 9 mai, la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”, la eveniment fiind prezenţi profesorii coordonatori ai elevilor-artişti, directorul liceului, prof. Mircea Roşca, inspectorul şcolar de specialitate, prof. Dan Drăgoi şi reprezentanta Asociaţia pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie (ONG-ARTE), Cristina-Liliana Iordache. Prima ediţie a festivalului este organizată de (ONG - ARTE), în parteneriat cu Liceul de Arte "D. Cuclin", Teatrul Muzical “N. Leonard” şi Galeriile de Artă “N. Mantu”, şi găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Concursului Naţional de Artă Plastică ”Camil Ressu”.

Competiţia a debutat cu un atelier de creaţie, care, în ciuda picăturilor de ploaie, i-a adunat pe elevi în curtea şcolii, unde au oferit câteva momente de artă live. Tot luni, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie ”Accent”, sub îndrumarea prof. Ciprian Conciu, în care elevi ai liceului gălăţean au exprimat, prin imagini, o altă formă de artă. ”Modul de exprimare artistic al copilului, prin care el vizează un anumit domeniu de interes reprezintă un început în modalitatea de a se exprima şi de a imortaliza pe clişeu, în cazul nostru în format digital, ceea ce înseamnă părerea lui despre acel moment care l-a impresionat şi l-a făcut să îl imortalizeze în imagini”, a spus prof. Conciu.

Cu ocazia primei ediţii a acestui festival a fost dezvelit basorelieful celui care dă numele Liceului de Arte, compozitorul gălăţean Dimitrie Cuclin. Lucrarea a fost coordonată de prof. Mugurel Vrînceanu, şeful catedrei de arte plastice. ”Ne bucurăm că putem aduce liceului ceea ce i-a lipsit, simbolul celui care ne-a dat numele”, a spus Vrînceanu, la "dezvăluirea" lucrării.

Festivalul a continuat marţi, 10 mai, în sala Amfiteatru, cu un vernisaj al elevilor-artişti, ”Tehnici de grafică” (coordonatori prof. Cornelia Burlacu şi Jana Andreescu) şi un seminar interactiv,i ”Ipostaze ale portretului în pictură” (coordonator, prof. Liliana Negoescu). Între cele două momente, elevii secţiei de coregrafie (coordonator, prof. Ofelia Andrei) au oferit un dans tematic.

Miercuri, 11 mai, de la ora 11,00, va avea loc un atelier de creaţie - "Crochiuri" (coordonator, prof. Cornel Corcăcel), iar joi, 12 mai, de la ora 10,00, lecţie demonstrativă de modelaj şi culoare (coordonatori, prof. Ecaterina Balica şi prof. Laura Popov). Tot joi, de la ora 12,00, în foaierul Teatrului Muzical, va avea loc vernisajul expoziţiei ”Laureaţii”, în care vor fi prezentate lucrările elevilor premiaţi în ediţiile anterioare ale Concursului Naţional ”Camil Ressu”, iar vineri, 13 mai, de la ora 18,00, la Galeriile de Artă ”Nicolae Mantu”, va avea loc vernisajul expoziţiei artiştilor-profesori ai Liceului de Arte, ”Culoarea-Lumină” (coordonator, prof. David Sava, preşedintele filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici).

Expoziţiile pot fi vizitate pe toată perioada festivalului.

Citit 7347 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2016 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.