Pionierii ingineriei gălăţene, la 58 de ani de la absolvire
Foto: Foto: UGAL

Pionierii ingineriei gălăţene, la 58 de ani de la absolvire
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La 58 de ani de la absolvire, 19 foşti colegi de promoţie - nouă de la Nave, cinci de la Exploatarea Navelor şi Porturilor, trei de la Utilaj pentru industria alimentară şi doi de la Piscicultură şi tehnica pescuitului - s-au regăsit în Campusul Ştiinţei. Sub genericul "Revederea absolvenţilor venerabili", promoţia 1953-1958 a Institutului Politehnic din Galaţi a organizat o întâlnire de suflet.

"Suntem aici absolvenţi ai mai multor specializări, dar cea de bază este specializarea de Nave. Din 61 de absolvenţi de la Nave, mai sunt în viaţă 33. Noi am terminat toţi ca absolvenţi ai Facultăţii de Mecanică, dar cu diferite specializări. Cel mai tânăr dintre noi este născut în 1936. Îl avem alături pe Dan Căpruciu, care, pe lângă faptul că este un inginer deosebit, este şi un reprezentant al condeiului. Sunt aici şi reprezentanţi ai învăţământului liceal, persoane din sectoarele de producţie, din şantierele navale, dar şi ingineri prin aportul cărora s-au construit sute de nave", a precizat prof. ing. Alexandru Vasile, unul dintre absolvenţi şi fost cadru didactic la Universitatea "Dunărea de Jos".

Alături de pionierii industriei navale gălăţene au fost prorectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Ştefan Baltă, şi decanul Facultăţii de Arhitectură Navală, Costel-Iulian Mocanu. Prorectorul le-a mulţumit absolvenţilor pentru "ceea ce reprezintă pentru Universitatea "Dunărea de Jos", dar şi pentru România". Totodată, decanul Facultăţii de Arhitectură Navală le-a făcut o promisiune: "Cât voi mai fi decan, vă promit că voi duce mai departe flacăra constructorilor de nave".

Absolvenţii şi-au propus să organizeze următoarea reîntâlnire în 2018.

Citit 5339 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.