Sunt selectaţi voluntari pentru activităţi cu românii din afara graniţelor, în taberele ARC

Sunt selectaţi voluntari pentru activităţi cu românii din afara graniţelor, în taberele ARC
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni selectează voluntari, până pe data de 30 mai, pentru Programul de tabere „ARC” 2016. Proiectul prin intermediul căruia vin, începând cu anul 1999, sute sau chiar mii de elevi şi studenţi români din afara graniţelor se va desfăşura în perioada 21 iunie – 2 august în Centrul de Agrement de la Sulina (Tulcea) şi în perioada 27 iunie – 1 august în Tabăra Oglinzi (Neamţ).

Voluntarii din taberele „ARC” pot fi studenţi sau masteranzi, cadre didactice cu activităţi specifice în domeniul educaţional, cu studii superioare de educaţie fizică şi sport, arte vizuale, teatru, arte plastice etc., să aibă peste 18 ani, să poată prezenta un cazier judiciar, cu abilităţi de comunicare, răbdare, disponibilitate de a lucra cu români din afara graniţelor, experienţă în munca de voluntariat din alte proiecte, motivaţia personală de a participa într-un astfel de proiect, creativitate şi deschidere. La prezentarea în tabără, voluntarii trebuie să aibă aviz epidemiologic. Totodată, organizatorii asigură voluntarilor cazare şi masă gratuite în tabără, materiale pentru ateliere sau competiţii, iar la final adeverinţă de voluntariat.

În cadrul unei vizite efectuate la Galaţi, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a precizat că în acest an vor participa 2.000 de tineri români din afara graniţelor, peste 900 dintre aceştia fiind din Republica Moldova.

Persoanele interesate îşi pot trimite dosarul la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (Bd. Primăverii, nr. 22, sector 1, Bucureşti) sau îl pot scana şi trimite pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Dosarul va cuprinde: scrisoare de intenţie; CV-ul; copia documentului de identitate; copia documentului care atestă studiile efectuate sau în curs.

Citit 3280 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2016 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.