CONFERINȚĂ cu participare internaţională, la Facultatea de Inginerie din Galați
Foto: Sursa foto: ugal.ro

CONFERINȚĂ cu participare internaţională, la Facultatea de Inginerie din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vineri, 20 mai, începe, la Facultatea de Inginerie, Conferinţa cu participare internaţională, UgalMat 2016, ajunsă la a VII-a ediţie. Evenimentul este organizat sub egida Academiei de Ştiinţe Tehnice din România şi are drept scop crearea unui cadru organizat pentru schimb de idei şi de experienţă între specialiştii în domeniu din ţară şi din străinătate. Peste 100 de participanţi din care 12 din străinătate sunt aşteptaţi să dezbată subiecte legate de nanotehnologii.

La manifestare participă şi preşedintele Societăţii Europene de Materiale din Portugalia, prof. Rodrigo Martins, de la Universitatea "Nova" din Lisabona.

Actuala ediţie va include trei secţiuni: Advanced Materials and Technologies, casting, from rigor of technique to art şi o secţiune dedicată tinerilor cercetători - elevi, masteranzi, doctoranzi - intitulată UGALMatnano6.

"În ştiinţa şi ingineria materialelor, putem afirma, fără să greşim, că suntem contemporani cu o revoluţie în domeniul materialelor. Asistăm la o evoluţie spectaculoasă: practic jumătate din materialele cu care se va lucra pe viitor (biocompatibile, inteligente, biodegradabile, biomimetice) vor fi obţinute cu ajutorul nanotehnologiilor", a declarat dr. ing. Florentina Potecaşu, organizator.

Acţiunea include şi o expoziţie de sculptură în metal, Arcast 2016, aparţinând lui Adrian Vădeanu şi Valentin Popa, ce va putea fi admirată în spaţiul cultural deschis "Nicolae Mantu", aflat în Corpul D.

Citit 2019 ori Ultima modificare Joi, 19 Mai 2016 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.