Doi universitari gălăţeni, desemnaţi PROFESORI BOLOGNA
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

Doi universitari gălăţeni, desemnaţi PROFESORI BOLOGNA
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Două cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi - Sofia David, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, şi Florin Toma, de la Facultatea de Arte, au fost desemnaţi Profesori Bologna, de către studenţii gălăţeni şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

În foto, Sofia David și Florin Toma

Dintre cei peste 360 de profesori care au fost propuşi pentru premiere şi evaluare, doar 89 de cadre didactice universitare vor primi distincţia de Profesor Bologna anul acesta. Decernarea premiilor va avea loc astăzi, 4 iunie, la Alba Iulia, la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa Ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Astfel, după ediţia din acest an, Comunitatea Profesorilor Bologna va ajunge la 760 de membri.

Proiect de tradiţie al ANOSR, care a debutat în anul 2007, Gala Profesorului Bologna este singura iniţiativă studenţească de a identifica şi de a premia adevăratele modele din învăţământul universitar românesc. Toţi studenţii au avut ocazia să îşi nominalizeze profesorii preferaţi, care apoi au trecut printr-un proces complex de evaluare, realizat de către studenţi special pregătiţi de ANOSR în acest sens. Distincţia de Profesor Bologna este singura recunoaştere oferită exclusiv de către studenţi pentru cadrele didactice cele mai apreciate.

Profesori Bologna sunt cei care reușşsc să inspire şi să capteze atenţia prin metodele lor de predare, care înţeleg responsabilitatea asumată şi îşi dau interesul în a modela minţi şi în a forma caracterele generaţiilor viitoare.

Citit 8353 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.