DECLARAȚIILE celor doi universitari gălăţeni desemnaţi PROFESORI BOLOGNA
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

DECLARAȚIILE celor doi universitari gălăţeni desemnaţi PROFESORI BOLOGNA
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a avut în lista celor 89 de profesori Bologna, aleşi anul acesta prin votul studenţilor, doi reprezentanţi. E vorba de lect. univ. dr. Toma Florin de la Facultatea de Arte şi conf. univ. dr. Sofia David de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Singurul profesor Bologna de la tânăra Facultate de Arte

“Ştiam de nominalizare, dar a fost o surpriză. M-au propus studenţii de anul I de la Actorie. Pentru mine, acest premiu nu schimbă nimic. Sigur, mă onorează, mă sensibilizează, dar motivele pentru care m-au propus reprezintă lucruri pe care eu mi le-am asumat deja. Le mulţumesc studenţilor mei şi mă bucur că instrumentul acesta de evaluare în ceea ce priveşte relaţia profesor - student chiar funcţionează. E un real semn de sănătate a sistemului. Gândurile mele se îndreaptă către pregătirea lor ca viitori actori. Oamenii aceştia trebuie să aibă atâta curaj, încât să rămână în teatru, să rămână acasă, pe cât posibil, să se bată cu sistemul şi să îşi găsească locul în el”, a declarat Florin Toma. Lector de câţiva ani şi membru al trupei Social Act, Florin a câştigat recent şi concursul de director al Teatrului Dramatic “Fani Tardini” din Galaţi.

Profesorul de management, printre profesorii tari de la FEEA

“Ţine enorm de mult la relaţia cu studenţii, îi sfătuieşte şi îi îndrumă chiar şi pe cei care nu mai fac cursuri cu ea. Nu mai dictează de 10 ani, cursurile ei fiind mai mult un fel de discuţie cu studenţii, în care îi încurajează să-şi spună părerea, să pună întrebări”, este caracterizarea celui de-al doilea profesor nominalizat de la "Dunărea de Jos", Sofia David, conferenţiar doctor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cea care predă management general, leadership şi managementul resurselor umane. “A fost o surpriză pentru mine, am avut emoţii. Premiul mă onorează şi mă obligă să fiu mai bună. Gala a durat patru ore, decernarea s-a făcut în prezenţa ministrului Educaţiei. Cred că studenţii au apreciat relaţia mea cu ei, modul în care predau, folosirea metodelor interactive”, a declarat conf. dr. Sofia David.

Cea de-a IX-a ediţie a Galei Profesorului Bologna a avut loc la Alba Iulia, în perioada 3-5 iunie 2016. Evenimentul este realizat, an de an, în colaborare cu Liga Studenţilor, organizaţie membră a ANOSR.

Profesorii  Bologna sunt acele cadre didactice care inspira studenţii şi devin modele pentru aceştia. Continuăm să căutam aceşti profesori, să-i aducem în acelaşi loc şi să le transmitem preţuirea pe care o au studenţii pentru ei. Titlul de Profesor Bologna este singura distincţie acordată exclusiv de către studenţi, în urma propunerilor şi evaluărilor acestora, ceea ce îl face cu atât mai valoros", a declarat Vlad D. Chereches, preşedintele ANOSR. Din 2009 până în prezent, 34 de profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi au primit această distincţie.

În foto, Sofia David și Florin Toma

Citit 2961 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.