ANA BLANDIANA primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ”Dunărea de Jos”

ANA BLANDIANA primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La propunerea Facultăţii de Litere, prin Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, va avea loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Anei Blandiana - poet, prozator, eseist, publicist şi om de cultură recunoscut pe scena naţională şi în spaţiul european. Evenimentul va avea loc vineri, 17 iunie, începând cu ora 10,00, în Aula Magna din Campusul Ştiinţei.

Autoare a 26 de cărți publicate în limba română şi a 60 de volume apărute în 26 de limbi, Ana Blandiana este una dintre conştiinţele artistice şi civice care au marcat în chip decisiv poezia, proza şi eseistica românească a ultimelor decenii. De-a lungul timpului, Ana Blandiana a primit numeroase premii naţionale şi internaţionale şi este un reper moral al societății civile româneşti, una dintre vocile cele mai autorizate ale disidenţei antedecembriste.

După Revoluţie, poeta s-a implicat activ în viața social-politică, printr-o serie de acţiuni în cadrul Alianţei Civice. În prezent, conduce, împreună cu Romulus Rusan, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, format din Muzeul de la Sighet şi din Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului.

Citit 1597 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2016 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.