BACALAUREAT 2016 - Prima probă scrisă/ SUBIECTE UȘOARE la limba şi literatura română

BACALAUREAT 2016 - Prima probă scrisă/ SUBIECTE UȘOARE la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Absolvenţii claselor a XII-a au participat luni, 4 iunie, la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la limba şi literatura română. Conform inspectorului general al ISJ Galaţi, Mioara Enache, la acest examen s-au înscris 3.430 de elevi, care au susţinut proba la limba şi literatura română în cele 13 centre de examen, 10 fiind în Galaţi şi trei la Tecuci. „La prima probă scrisă nu au fost probleme. Nu au fost tentative de fraudă. Trebuie precizat faptul că 62 de elevi au lipsit, ceea ce înseamnă cel mai mic număr de absenţi înregistrat la această probă”, ne-a explicat Mioara Enache.

Astfel, 3.368 de elevi au participat, cu emoţii mari, la proba de limba şi literatura română. La vederea subiectelor, emoţiile ar fi trebuit să dispară, mai ales că poezia a lipsit de pe foaia de examen. „Subiectele au fost echilibrate şi nu cred că au ridicat prea mari probleme. Atât la real, cât şi la uman au fost subiecte realizabile. Orice elev care a fost la şcoală poate lua, fără probleme, nota şase”, ne-a declarat Nicoleta Crânganu, inspector şcolar de limba română.

Nu doar profesorii de specialitate au considerat că subiectele au fost destul de uşoare, ci şi o parte dintre elevii cu care am stat de vorbă imediat după terminarea probei. „Sincer, mi s-au părut foarte accesibile subiectele. Ce e drept, cel mai mult mă temeam de proba scrisă la română. Mă bucur că nu am avut poezie, la partea a treia. Garantez că voi lua măcar nota opt”, ne-a spus Cătălin Voina, elev al Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”.

Au fost, trebuie să recunoaştem, şi elevi care, în ciuda subiectelor uşoare, cred că nu vor promova examenul de la limba şi literatura română. „A fost foarte uşor, ce e drept, dar nu mi-a plăcut. Am scris, dar cu siguranţă nu voi promova. Asta este. Mai am o şansă şi în toamnă”, ne-a spus, făcând haz de necaz, Alexandru Marin.

Faptul că elevii nu au avut niciun subiect de poezie i-a liniştit pe părinţii care aşteptau în faţa centrelor de examen.

Emoţiile vor continua atât pentru elevi, cât şi pentru părinţii acestora. Şi asta pentru că mâine, 6 iulie, urmează proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie. Pe 8 iulie va avea loc ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării. Pe 12 iulie se vor afişa rezultatele, până în ora 16,00, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, până la ora 20,00. Mediile finale vor fi făcute publice pe data de 16 iulie.

Citit 2016 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2016 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.