Admitere la Universitatea “Dunărea de Jos”

Admitere la Universitatea “Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu două săptămâni înainte de înscrieri, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi-a definitivat oferta pe 2016. 1.900 de locuri la buget şi cam tot atâtea la taxă îi aşteaptă pe absolvenţii de liceu să se înscrie la una sau mai multe din cele 13 facultăţi. “Repartizarea locurilor s-a făcut aproape ca în anii trecuţi, am lăsat locuri mai puţine acolo unde nu a fost cerere. Cu o singură excepţie la licenţă - e vorba de specializarea Biotehnologii de la Chimie Alimentară - toate celelalte specializări au rămas valabile şi anul acesta,” a declarat Ştefan Baltă, prorectorul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ba mai mult, la Dunărea de Jos sunt trei specializări noi: e vorba de Arhitectură navală în limba engleză (Facultatea de Arhitectură Navală) de Electromecanică în limba franceză (Facultatea de Inginerie) şi de Resurse Umane (Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie). Pentru prima specializare se pun la bătaie 35 de locuri, din care 15 la buget şi 15 la taxă şi 5 pentru studenţii străini care vin pe cont propriu valutar. Pe franceză, sunt 50 de locuri pentru studenţii străini şi alte 10 cu taxă.  Pentru resurse umane sunt pregătite 20 de locuri la buget.

Candidaţii trebuie să ştie că, în premieră, anul acesta se pot înscrie la patru facultăţi tehnice cu o singură taxa plătită (în valoare de 150 de lei) pentru un singur dosar, în care îşi pot trece orice specializare dorită. E vorba de Inginerie, Arhitectură Navală, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică. “Am constatat că erau puţini candidaţi care optau pentru două facultăţi tehnice, deşi sunt specializări care i-ar putea interesa pe tinerii noştri. Absolventul are acum posibilitatea de a-şi alege o opţiune conexă. De exemplu, cine optează pentru Calculatoare, ar putea formula o a doua opţiune şi pentru Informatica aplicată de la Inginerie, sau cine vrea la ecologie la SIA trebuie să ştie că există şi protecţia mediului la Inginerie. Testul de admitere e acelaşi pentru toate cele patru facultăţi, iar candidaţii au mai multe şanse de a fi admişi la Dunărea de Jos”, a declarat prorectorul Ştefan Baltă.

La Medicină contează, anul acesta, doar nota de la test

Modele de teste de admitere şi alte informaţii se găsesc pe www.admitere.ugal.ro. Şi anul acesta se dă admitere la toate facultăţile, unele având şi probe eliminatorii. În premieră, la Medicină nu va mai conta nota de la bacalaureat, ci doar nota obţinută la testul de la admitere. “Sunt mulţi candidaţi care sunt avantajaţi de notele obţinute la disciplinele de la bacalaureat, deşi acestea nu sunt comune cu cele din care se dă testul. Am avut studenţi foarte buni la test care nu au fost admişi la Medicină din cauza notei de la bacalaureat, şi nu mi se pare normal”, a explicat Ştefan Baltă.

Calendarul înscrierilor

Înscrierile se desfăşoară în intervalul 18-23 iulie, inclusiv sâmbătă. Probele vor avea loc de pe 25 până pe 27 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate până pe 3 august. Pe perioada înscrierilor, dar şi a probelor, candidaţii care vin din alte judeţe pot fi cazaţi gratuit în campusul studenţesc, iar însoţitorii plătesc o taxă simbolică de 10 lei pe zi.

 

Citit 7154 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.