Solicitarea preşedintelui elevilor: MODIFICAREA metodologiei privind contestaţiile la BACALAUREAT

Solicitarea preşedintelui elevilor: MODIFICAREA metodologiei privind contestaţiile la BACALAUREAT
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Modul în care sunt notaţi elevii la probele examenului de Bacalaureat, după depunerea contestaţiilor, nemulţumeşte un număr semnificativ de elevi din ţară.

În acest context, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) din România, Horia Oniţa, cere Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice eliminarea articolului din metodologie potrivit căruia o notă nu poate fi modificată dacă între prima şi a doua există e diferenţă mai mică de 0,5 puncte.

Preşedintele CNE susţine că va depune o plângere în contencios administrativ, prin care va cere anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat.

Potrivit reprezentatului elevilor la nivel naţional, acest prag de 0,5 puncte este "nejustificat".

CLICK AICI pentru a AFLA care a fost procentul de promovare la Galaţi DUPĂ CONTESTAŢII

Citit 1677 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2016 19:04

2 comentarii

 • postat de Bacul Altfel
  Luni, 18 Iulie 2016 08:42
  5.13.183.***
  Şi eu credeam că este vorba ca să nu se mai poată depună contestaţie cu note de 1, 2, 3...
  Aş propune mărirea notei la contestaţie în baza unei cereri pe răspundere proprie, semnată de către ele şi de un coleg al acestuia, cum că, elevul a ştiut, dar a avut emoţii sau a fost prea obosit.
  Ar mai fi şi sugestia ca diploma de bac să fie eliberată, începând de anul următor, odată cu certificatul de naştere. Îmi amintesc şi de faptul că doamna Ecaterina Andronescu, zisă Abramburica a avut o iniţiativă cam în acest sens.
  Succesuri!
  4
  1
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 18 Iulie 2016 08:26
  194.105.20.***
  Ar trebui formulata o plangere prin care sa fie contestata aceasta metodologie si in cazul examenului Evaluare Nationala.
  Acum 4 ani , copilul meu a luat la romana, urmare a contestatiei pe care a depus-o,cu 0,40 % fata de notarea initiala.Metodologia presupune ca daca ai mai putin de 0,50 %, nu ti se acorda procentajul daca este mai mic de 0.50.In conditiile in care fiecare sutime conteaza in obtinerea unui repartizari cat mai bune la un liceu, ca in timpul celor patru ani de gimnaziu, fiecare munceste pentru fiecare sutime pentru media generala, ca din cauza unui profesor care este subiectiv in evaluarea unei lucrari sau cine stie care i-o mai fi motivul, consider ca este imperios si necesar modificarea metodologiei de acordare a procentului obtinut in urma contestatiei.
  Daca s-ar fi aplicat procentul obtinut la contestatie de 0,40%, alta ar fi fost situatia.
  Urmare a superficialitatii unui profesor la corectare , se pot frange aripi ...Este drept ?1...De la notarea initiala 9 la 9,40 este o diferenta mare. ( prin co
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.