ADMITERE etapa a treia. Nouă licee cu mai bine de jumătate din locuri neocupate

ADMITERE etapa a treia. Nouă licee cu mai bine de jumătate din locuri neocupate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru cea de-a treia etapă a admiterii la liceu au rămas neocupate 493 de locuri la 16 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi.

Specializări neatractive

În nouă dintre acestea, situaţia este destul de dramatică, nu s-au ocupat nici măcar jumătate din locurile alocate pentru anul acesta, existând riscul ca respectivele clase să nu poată fi constituite, la începutul anului şcolar.

La Liceul Tehnologic din Corod, pe cele 28 de locuri libere la specializarea agricultură nu s-au înscris decât doi candidaţi, până în prezent. Peste 80 la sută dintre locurile scoase la bătaie de Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" sunt încă neocupate: 70 din 84 câte au fost cuprinse în planul de învăţământ. Candidaţilor de anul acesta nu li s-a părut atractivă nici specializarea Construcţii, instalaţii şi lucrări publice unde s-au dus doar cinci candidaţi pe 56 de locuri, dar nici Filologia, unde sunt 9 pe 28 de locuri.

Ocolite de candidaţi au fost liceele "Ovid Caledoniu" din Tecuci, Cudalbi şi Marina din Galaţi, unde locurile au rămas neocupate în proporţie de 60 la sută. La "Ovid Caledoniu", se întâmplă acelaşi lucru ca şi la "Saligny": candidaţii nu trag la Construcţii şi lucrări publice, unde s-au înscris doar cinci elevi pe 56 de locuri. În total, instituţiei i-au fost alocate 112 locuri la trei specializări, 70 fiind în prezent libere. La Marină şi la Cudalbi, sunt numai câte 17 locuri libere, din 28 alocate.

Aproape jumătate dintre locuri nu-au fost ocupate la Liceul din Tudor Vladimirescu (31 de locuri libere din 56), Liceul "Costache Conachi" din Pechea (61 de locuri libere, din 140), Colegiul "Radu Negru" din Galaţi (25 de locuri libere din 56) şi Colegiul de Alimentaţie şi Turism "Dumitru Moţoc" (66 de locuri libere, din 140).

A treia etapă, la sfârşitul lui august

Candidaţii care vor participa la cea de-a treia etapă a admiterii la liceu mai au la dispoziţie şi 34 de locuri la Colegiul "Elena Doamna", două locuri la clasa de bilingv franceză la Colegiul "Economic", patru locuri la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" (Auto), 20 de locuri la Liceul "Elena Caragiani" din Tecuci, şapte locuri la Liceul "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor şi 17 locuri la Liceul "Paul Bujor" din Bereşti.

Cea de-a treia etapă a admiterii va debuta pe 29 august, când are loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe sau teste de limbă, în cazul Galaţiului, testul la franceză pentru cele două locuri de la "Economic". Pe 30 şi 31 august trebuie organizate probele.

Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII - a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, sau care şi-au încheiat situaţia şcolară  la corigenţe se va face pe 1 şi 2 septembrie.

Citit 3689 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.