Elevii pot studia GRATUIT, timp de un an, în SUA

Elevii pot studia GRATUIT, timp de un an, în SUA
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Programul de schimb academic Flex va lansa, pe data de 1 septembrie, o nouă serie de aplicaţii online pentru burse aferente anului 2016-2017. Programul oferă posibilitatea copiilor din licee şi şcoli să înveţe despre oamenii şi cultura Statelor Unite ale Americii, prin schimburi de experienţă, prin frecventarea unei şcoli americane şi trăind în sânul unei familii gazdă din SUA.

Bursa Flex acoperă călătoria dus-întors în SUA, inclusiv călătoria acasă de la aeroport, precum şi o alocaţie de 125 de dolari pe lună, taxa pentru viză, plasarea, timp de un an, în cadrul unei familii gazdă din SUA, selectată şi monitorizată atent, care le va oferi trei mese pe zi. Elevii vor fi înscrişi la un liceu american, vor beneficia de activităţi de orientare şi consiliere, inclusiv pregătire înainte şi după program, activităţi ce se derulează în comunităţile locale din Statele Unite, asigurare medicală, mai puţin asigurare pentru condiţii de boală preexistente şi pentru probleme dentare.

Candidaţii eligibili pentru acest program trebuie să fie născuţi în intervalul 1 ianuarie 2000 - 15 iulie 2002 şi să fie elevi în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a la momentul trimiterii aplicaţiei. Aplicaţiile vor fi deschise până pe data de 18 octombrie.

România s-a alăturat programului Flex în anul 2015, când a beneficiat de 25 de burse pentru liceenii români. Bursele sunt finanţate, în totalitate, de Guvernul SUA.

Mai multe informaţii despre Flex sunt accesibile pe site-ul Consulatului American în România.

Citit 4888 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.