Bugetul oraşului Galați, rectificat. BANI de calculatoare pentru elevii CNVA

Bugetul oraşului Galați, rectificat. BANI de calculatoare pentru elevii CNVA
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rectificarea bugetului local al Galaţiului a stârnit discuţii la recenta şedinţă a Consiliului Local, după ce consilierul local PSD Zanfir Ilie a propus un amendament în beneficiul elevilor de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA). „Vin cu o propunere pentru dl primar, întrucât este o solicitare de la unitatea fanion de învăţământ din municipiul Galaţi, CNVA, de a fi achiziţionate 20 de calculatoare. Nu-i un capăt de ţară, cred că suma este undeva la 40.000-50.000 de lei şi e absolut necesar, ţinând cont ce rezultate deosebite obţine această unitate de învăţământ”, a declarat consilierul.

„Dl consilier, accept propunerea dvs, nici nu încape vorbă de a nu vrea să dotăm cred cel mai bun liceu din oraş, poate unul dintre cele mai bune din ţară, dacă poate suporta bugetul”, a replicat primarul Ionuţ Pucheanu, cerându-i un punct de vedere în acest sens directorului Direcţiei Buget Finanţe al Primăriei, Daniel Stadoleanu.

Nici n-a apucat acesta să răspundă că Oana Iurescu, consilier local PMP, a ripostat: „Copii sunt peste tot. Sunt egali la LVA, la LMK, cred că ar trebui să ne orientăm către toţi copii din oraş”.

Amendamentul a fost acceptat, după ce directorul Daniel Stadoleanu a confirmat că suma de 40.000 de lei poate fi repartizată din buget către achiziţia de calculatoare la CNVA. Rectificarea a fost votată cu trei abţineri, venite din partea consilierelor Oana Iurescu, Nicoleta Badiu (PMP) şi Simona Vreme (independentă).

Citit 2953 ori Ultima modificare Luni, 19 Septembrie 2016 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.