Copiii află tainele MIGRAȚIEI PĂSĂRILOR, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Copiii află tainele MIGRAȚIEI PĂSĂRILOR, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează în luna octombrie, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi, un proiect educaţional cu tematică ornitologică, intitulat „Migraţia de toamnă a păsărilor”. Potrivit comunicatului remis redacţiei, la proiect vor lua parte trei clase de elevi de la următoarele unităţi şcolare: clasa a II-a B, de la Şcoala Gimnazială nr. 22 Galaţi; clasa I A, de la Şcoala Gimnazială nr.3 Galaţi şi clasa a VI-a B, de la Şcoala Gimnazială nr. 38 Galaţi.

Cei mici vor afla de la specialiştii gălăţeni răspunsul la întrebări pe care cu siguranţă şi-l pun atunci când văd, toamna, cârduri întregi de păsări călătoare brăzdând cerul. Care sunt cauzele migraţiei? Cum se pregătesc păsările pentru migraţie? Unde îşi petrec ele iarna? Cum se orientează în timpul acestei lungi călătorii? Care sunt speciile de păsări care migrează? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care elevii care vor lua parte la proiect vor afla răspunsul. Se vor efectua atât activităţi teoretice, cât şi practice, pentru  asimilarea mai bună a informaţiilor legate de migraţia păsărilor.

Partea practică a proiectului se va desfăşura în zona ariei naturale protejate Balta Tălăbasca, dar şi în Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal.

Citit 1365 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.