Învățare prin metode DIGITALE, la Piscu

Învățare prin metode DIGITALE, la Piscu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La începutul lunii martie, a fost lansat proiectul „Digitaliada”, care are ca scop promovarea educaţiei digitale şi îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor, prin folosirea tehnologiei digitale în completarea metodelor tradiţionale, la orele de matematică şi informatică. Lansat de Fundaţia Orange, proiectul se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Generale de Învăţământ Preuniversitar, din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

În competiţie s-au încris 80 de unităţi de învăţământ din mediul rural, la final fiind selectate doar zece dintre ele. Printre unităţile selectate s-a numărat şi una din judeţul nostru. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, structură a Şcolii “Dimitrie Luchian”,  din comuna Piscu.

Astfel, profesorii de matematică şi informatică din Piscu vor beneficia de cursuri de instruire, iar elevii vor putea să folosească echipamente digitale (tablete) în scopuri educative.

Având susţinerea directorului unităţii de învăţământ, Anişoara Vrînceanu, proiectul se desfăşoară sub îndrumarea profesoarei de matematică Simona Roşu şi a profesoarei de informatică Anişoara Apostu. Astfel, elevii se bucură de aplicaţiile instructiv educative pe tabletă, iar cadrele didactice vor folosi diferite programe pentru a face învăţatul mult mai plăcut.

Citit 4629 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.