Care sunt DIRECTORII ȘCOLILOR din Galaţi DESEMNAȚI PRIN CONCURS. Ultima zi pentru depunerea CONTESTAȚIILOR. Vezi lista cu REZULTATELE

Care sunt DIRECTORII ȘCOLILOR din Galaţi DESEMNAȚI PRIN CONCURS. Ultima zi pentru depunerea CONTESTAȚIILOR. Vezi lista cu REZULTATELE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cea mai mare medie a fost obţinută de Iolanda Bulgaru de la Liceul Tehnologic din Tg. Bujor * Sunt cadre didactice care au câştigat concursul pentru mai multe unităţi şi care vor fi nevoite să aleagă


Dintre cei 202 candidaţi la funcţiile de director şi director-adjunct din şcolile gălăţene au fost consideraţi respinşi nouă, iar şase nu s-au prezentat. Astăzi este ultima zi de depunere a contestaţiilor până la ora 12,00, rezultatele finale urmând să fie validate pe 16 decembrie în Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Cea mai mare notă din concurs a fost obţinută de actuala şi viitoarea directoare a Liceului din Tg. Bujor, Iolanda Narcisa Bulgaru, care a primit maximul de 145.000 de puncte. Punctaje foarte mari au mai obţinut şi Mădălina Popescu, candidată pentru funcţia de director de la CNMK, unde s-a înregistrat cea mai mare concurenţă, dar şi actualul şi viitorul director de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Adrian Diacănu, ambii întrunind peste 143 de puncte.

Directori adjuncţi, mai tari decât primii  

Aşa cum e de aşteptat, concursul nu a adus prea mari surprize, întrucât în cele mai multe dintre şcoli actualii directori au fost unicii candidaţi pentru funcţia de director prim, niciun alt coleg neîndrăznind să-i facă ceva concurenţă.

Au fost însă situaţii în care directorii adjuncţi au luat la concurs note mai mari decât colegii lor care le vor fi superiori, deşi acest lucru nu are până la urmă nicio relevanţă, întrucât fiecare a concurat pentru posturi diferite. S-a întâmplat acest lucru la Economic unde directoarea Marilena Râpă a obţinut 141 de puncte, în timp ce adjuncta Gabriela Chiru a luat 142 de puncte. La fel s-a întâmplat şi la Colegiul "Aurel Vlaicu" (Metalurgic), unde Silviana Ciupercă a primit punctaj mai mic decât Claudia Guguilă, fiecare dintre ele câştigând însă concursul pentru funcţia la care s-ai înscris. La Colegiul "D. Moţoc", adjuncta Adriana Obreja a luat 141 de puncte, în timp ce directoarea Corina Gavrilă a obţinut 132, iar la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", adjuncta Viviana Crăciun a primit 136, în timp ce directoarea actuală şi viitoare, Nicoleta Constantin, a promovat cu 133 de puncte. Situaţia se repetă şi la Colegiul "Elena Doamna", unde Mariana Coman a promovat concursul de director cu 136 de puncte, iar adjuncta Aurora Mironescu a primit 139, dar şi la Liceul Teoretic "Dunărea", unde Ramona Piticari va fi director-adjunct cu 135 de puncte, iar Lucia Moţoc director prim cu 121.

Călare pe mai multe scaune de directori

Există şi trei situaţii de cadre didactice care s-au înscris la concurs pentru mai multe funcţii de director şi care au reuşit să obţină punctajele cele mai mari în toate concursurile. Ei vor fi însă nevoiţi să aleagă doar un singur fotoliu de director, pentru celelalte urmând să fie înscăunat cel care a obţinut următorul punctaj.

Monalissa Nica s-a înscris şi a participat la concursurile pentru funcţia de director prim la trei şcoli şi în toate cele trei cazuri a luat punctajul cel mai mare: la Şcolile 2, 7 şi 42. De asemenea, ea a candidat şi pentru director-adjunct la Şcolile nr. 2 şi 7, dar fiind câştigătoare la concursul de director prim, nu s-a mai prezentat la interviu. Tot de două ori director este şi Florin Andronic, care a luat cel mai mare punctaj şi la Şcoala Nr. 29 şi la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi. Toţi trei vor fi nevoiţi să aleagă doar o singură variantă.

Cine va conduce soarta liceelor gălăţene în următorii patru ani

La Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", deocamdată, funcţia de director prim a fost câştigată de Romeo Zamfir. Însă e posibil ca Onuţ Atanasiu să depună  contestaţie şi nu se ştie cum vor evolua lucrurile. La Colegiul Naţional "C. Negri", câştigătoare este actuala directoare, Andra Ionescu. La Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu", cel  mai mare punctaj a fost obţinut de Mădălina Popescu. Cum au fost încă alţi trei contracandidaţi e de aşteptat să se depună şi aici contestaţii. La Colegiul "Cuza", directoare va fi Iulia Chirnoagă. Colegiul "Paul Dimo" (Energetic) o păstrează pe Mirela Niţă director prim, iar Liceul Teoretic "Mircea Eliade", pe Adrian Diacănu. La Liceul Teoretic "E. Racoviţă" rămâne pe funcţie Delia Humelnicu, la Colegiul "Radu Negru" - Mirela Onişor, la Colegiul "Traian Vuia" (Auto) - Gelu Homner, iar la Liceul CFR - Gică Bota Condurache.

La Tecuci, la Colegiul "Spiru Haret", rămâne pe funcţie Ion Grecu, în timp de la "Calistrat Hogaş" va fi înscăunat Iulian Filimon.

CLICK AICI pentru a accesa LISTA cu REZULTATELE CONCURSULUI DE OCUPARE A FUNCŢIILOR VACANTE DE DIRECTOR ŞI DIRECTOR ADJUNCT DUPĂ PROBA DE EVALUARE CV ŞI INTERVIU -  JUDEŢUL GALAŢI

Citit 10292 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2016 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.