Timpul alocat temelor, reglementat prin ordin de ministru

Timpul alocat temelor, reglementat prin ordin de ministru
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că, la începutul săptămânii viitoare, va semna un ordin prin care se va reglementa câte ore trebuie să lucreze la teme un elev în afara şcolii.

"Vacanțele de vară se transformă într-un fel de competiţie, de concurs - câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Noi, oamenii maturi, aşteptăm vara pentru a putea să ne relaxăm, să ne odihnim. Iar un elev trebuie să lucreze încontinuu, în aşa fel încât în septembrie, când ajunge la şcoală, să nu o supere pe doamna învăţătoare sau pe doamna dirigintă şi să vină cu temele făcute", a declarat Mircea Dumitru.

Acesta mai adăugat că ordinul va stipula clar că la clasele pregătitoare nu se dau teme pentru acasă, iar la clasele primare ele trebuie să se încadreze într-o oră. Pentru gimnaziu, durata temelor pentru acasă este de două ore, iar la liceu timpul alocat rezolvării cerinţelor pentru acasă trebuie să fie mai mare.

"Dacă nu se înţelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o trăim, să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de faţă ministrul Educaţiei, dă un ordin.

Ministrul Educaţiei îşi argumentează decizia prin faptul că un elev care se află la o vârstă fragedă nu are capacitatea psihologică şi biologică să se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la şcoală.

Citit 3241 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.